Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

O νέος Πρύτανης του Α.Π.Θ. Περικλής Μήτκας στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα

Συνάντηση εργασίας με το νέο Πρύτανη του Α.Π.Θ., καθηγητή του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Περικλή Μήτκα συνοδευόμενο από την Αντιπρύτανη του Α.Π.Θ. Παρασκευή Αργυροπούλου - Πατάκα, καθηγήτρια Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής, είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην έδρα της Π.Κ.Μ.

 
 «Θα ήθελα να καλωσορίσω το νέο Πρύτανη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και να τον συγχαρώ για την εκλογή του. Είναι ένας άνθρωπος, που έχει αποδείξει τις ικανότητές του και στην ακαδημαϊκή και την κοινωνική πορεία του. Η σχέση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το Α.Π.Θ. θα ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια και θα σταθούμε αρωγοί στο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας, που επιτελεί ένα ιδιαίτερα αξιόλογο επιστημονικό, ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο.
   
Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε την ευθύνη του μεγαλύτερου αναπτυξιακού εργαλείου, του ΕΣΠΑ, και του νέου προγράμματος 2014-2020, του ΣΕΣ.  Το επόμενο διάστημα θα έχουν καθοριστεί οι άξονες προτεραιότητας για τη νέα προγραμματική περίοδο από την Ευρώπη και προς την κατεύθυνση αυτή θα συνεργαστούμε με το Α.Π.Θ. σε αντικείμενα, στα οποία το πανεπιστήμιο διαθέτει υψηλή τεχνογνωσία και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, όπως η κατάρτιση και επανακατάρτιση, η αναβάθμιση των υποδομών, οι νέες τεχνολογίες, η καινοτομία», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, τονίζοντας ότι πρέπει «να καταρτιστεί ένα κοινό χρονοδιάγραμμα ώστε να μη χαθεί ούτε μία ημέρα της νέας προγραμματικής περιόδου και να ξεκινήσουν άμεσα οι εντάξεις των έργων».
   
Ο κ. Τζιτζικώστας διαπίστωσε ότι οι προτεραιότητες που έχει θέσει η νέα διοίκηση του Α.Π.Θ. συμπίπτουν με τους κύριους αναπτυξιακούς πυλώνες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για τους οποίους οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν προκειμένου να υπάρξουν άμεσα και απτά αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών και της ακαδημαϊκής κοινότητας. Επίσης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε τη βούληση της Π.Κ.Μ. να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και Α.Π.Θ. σε βασικούς τομείς οικονομικής ανάπτυξης, όπως ο δωδεκάμηνος τουρισμός και η αγροτική παραγωγή.
   
Από την πλευρά του, ο νέος Πρύτανης του Α.Π.Θ. Περικλής Μήτκας ευχαρίστησε τον κ. Τζιτζικώστα για τη συνάντηση και την εποικοδομητική συζήτηση, εκφράζοντας την εκτίμησή του στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη –«ενός νέου ανθρώπου, που είναι αφοσιωμένος στην ανάπτυξη και την πρόοδο, ανοιχτός σε ιδέες και, κυρίως, με ανοιχτά αυτιά». Ο Πρύτανης του Α.Π.Θ. υπογράμμισε την πρόθεση του πανεπιστημίου να προσφέρει το εξειδικευμένο επιστημονικό του δυναμικό και την τεχνογνωσία, προκειμένου να υλοποιηθούν έργα στην Περιφέρεια με υψηλή προστιθέμενη αξία.

«Ένα μεγάλο πανεπιστήμιο είναι καλό για την πόλη και για τον τόπο. Όσο βελτιωνόμαστε και επενδύουμε σε συνεργασίες με την τοπική αυτοδιοίκηση, τόσο συμβάλλουμε στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας». «Πρέπει να εργαστούμε προς την κατεύθυνση της άμεσης διασύνδεσης του πανεπιστημίου με την οικονομία και την κοινωνία, που το στηρίζει και το χρηματοδοτεί. Αυτή την αντίληψη του υγιούς πανεπιστημίου που αποτελεί μοχλό ανάπτυξης και προόδου στηρίζουμε και αυτήν προσδοκούμε να προωθήσουμε προς τους πολίτες. Σ’ αυτό το πλαίσιο, οποιαδήποτε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση είναι για μας ύψιστη προτεραιότητα», κατέληξε ο κ. Μήτκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.