Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Μεγάλη Μαθητική Συναυλία από σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών

Οι 6ες Εαρινές Μουσικές Συνθέσεις του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών που διοργανώνονται υπό την αιγίδα της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας,  συνεχίζονται με τη Μεγάλη Μαθητική Συναυλία.


Πιο συγκεκριμένα, οι σπουδαστές του ωδείου, ως σολίστες ή ενταγμένοι σε φωνητικά και οργανικά σύνολα, θα παρουσιάσουν έργα από την παγκόσμια έντεχνη μουσική φιλολογία. Έτσι το φιλόμουσο κοινό της πόλης μας θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει τη μουσικότητα και δεξιοτεχνία σπουδαστών του ωδείου σε έργα των J.S.Bach, F. Chopin, W.A. Mozart, L.V. Beethoven, G. Tartini από την κλασσική μουσική φιλολογία. Επίσης, θα ερμηνευτούν έργα των Χατζηδάκι, Piazzolla, Yradier,  από την έντεχνη δυτική μουσική φιλολογία καθώς και βυζαντινούς ύμνους της Μ. Εβδομάδος.

Στην συγκεκριμένη συναυλία, συμμετέχουν ενεργά και οι σπουδαστές Ιστορίας της Μουσικής, οι οποίοι, υπό μορφή εργασίας στα πλαίσια του μαθήματος και εισαγόμενοι με αυτό τον τρόπο στο πνεύμα της μουσικολογικής επιστήμης, προλογίζοντας τους συμμετέχοντες, θα πραγματοποιήσουν σύντομες αλλά περιεκτικές αναφορές για τους συνθέτες και τα έργα.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27/4/13 και ώρα 20.30, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.