Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014

Σύσκεψη για τη διαχείριση των βοσκοτόπων στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη πραγματοποιήθηκε σήμερα (10/9) σύσκεψη στο Διοικητήριο για την εξέταση των επιπτώσεων στην κτηνοτροφία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας,  μετά  από τη ψήφιση του νέου νόμου για τους βοσκότοπους και τη ρύθμιση της βοσκής.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι κτηνοτρόφοι και οι οργανώσεις τους, στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, των Δασαρχείων Έδεσσας και Αλμωπίας, των Δήμων κ.ά.


Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναδείχθηκαν τα θέματα που εγείρει η εφαρμογή του Νόμου με κυριότερο τα ζητήματα των επιλέξιμων βοσκήσιμων εκτάσεων, το καθεστώς ελεύθερων και σταβλισμένων ζώων και η συντήρηση και ανάπτυξη υποδομών των οριοθετημένων βοσκοτόπων στην περιοχή μας (αρμοδιότητα που ανήκει πλέον στους Δήμους).

Λόγω της κρισιμότητας του θέματος και της ανάγκης για παροχή διευκρινήσεων ή και άμεσων ενεργειών από τις συναρμόδιες υπηρεσίες σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο για τον καταμερισμό των βοσκοτόπων με ορθολογικά κριτήρια, αποφασίστηκε η επανάληψη της Σύσκεψης για το θεσμικό πλαίσιο και τη διαχείριση των βοσκοτόπων την προσεχή Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 11.00π.μ. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι φορείς και φυσικά πρόσωπα να παραβρεθούν στη διευρυμένη σύσκεψη προκειμένου να συμβάλλουν με την παρουσία και εμπειρία τους στη δρομολόγηση των κατάλληλων ενεργειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.