Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Αδειοδοτούνται από την 1η Μαΐου τα ιδιωτικά σχολεία

Σε σχετική εγκύκλιο που έδωσε το υπουργείο Παιδείας τα ιδιωτικά σχολεία θα αρχίσουν να αδειοδοτούνται από την 1η Μαΐου με βάση τον νέο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα στην Βουλή.



Επομένως όσοι ιδιωτικοί φορείς ασχολούνται με την εκπαίδευση και την κατάρτιση είναι υποχρεωμένοι να κινήσουν τις διαδικασίες στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και και Επαγγελματικού Προσανατολισμού(ΕΟΠΠΕΠ). Αξιοπρόσεκτο είναι το γεγονός πως θα τεθούν και αυστηρότερες προϋποθέσεις για την λειτουργία των φροντιστηρίων.

Η εγκύκλιος αναφέρει χαρακτηριστικά: “Τα ιδιωτικά Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα Κολέγια, τα ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, τα Φροντιστήρια, τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης επιπέδου Ένα και τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης επιπέδου Δύο, οφείλουν να αδειοδοτηθούν με τη νέα διαδικασία από την 1η Μαΐου 2013.”


Πηγή: oloigiaolous.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.