Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

Τι πρέπει να προσέξουν οι 18άρηδες στη φορολογική δήλωση

Υποχρεωτικά καλούνται να υποβάλουν φορολογική δήλωση είτε έχουν εισόδημα είτε όχι όλοι οι νέοι άνω των 18 ετών, ακόμη κι αν είναι ...μαθητές Λυκείου, φοιτητές ή φαντάροι, μία απόφαση που κρύβει παγίδες και φορολογικές επιβαρύνσεις για τους ίδιους τους νέους, αλλά και για τους γονείς τους.

Οι νέοι που είναι συνδικαιούχοι σε τραπεζικούς λογαριασμούς των γονέων τους, θα πρέπει να δηλώσουν εισόδημα από τόκους καταθέσεων, ακόμη και αν το ποσό είναι 1 ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας.

Έτσι θα τους «χρεώνεται» αυτόματα τεκμαρτό εισόδημα 3.000 ευρώ και θα πρέπει να προσκομίσουν αποδείξεις ύψους 750 ευρώ. Εάν δεν το πράξουν, απειλούνται με επιβολή φόρου ύψους 75 ευρώ. Αν το τεκμαρτό εισόδημα είναι άνω των 5.000 τότε οι νέοι θα επιβαρυνθούν με φόρο εισοδήματος τουλάχιστον 10% για το τμήμα του εισοδήματος που είναι πάνω από το ποσό αυτό.

Όσοι τώρα δεν έχουν στο όνομά τους κανένα περιουσιακό στοιχείο ούτε καν καταθέσεις σε κοινούς λογαριασμούς με τους γονείς τους, δεν θα επιβαρυνθούν με κάποιο ποσό.

Ωστόσο ακόμη και εκείνοι θα πρέπει να υποβάλουν φορολογική δήλωση, στην οποία θα εμφανίσουν μηδενικά τεκμαρτά εισοδήματα οπότε θα απαλλάσσονται από το ελάχιστο τεκμήριο των 3.000 ευρώ και θα παραμένουν σε κάθε περίπτωση αφορολόγητοι. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα πρέπει να εκδώσουν ΑΦΜ, εάν δεν έχουν ήδη.

Πηγή: mychannel.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.