Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Εφαρμογή για iPhone με άρωμα Ελλάδας φτιαγμένη από Θεσσαλονικιούς

Ένα νέο πρωτότυπο βιντεοπαιχνίδι γνώσεων διατίθεται προς πώληση, εδώ και λίγες ημέρες, στο Application Store της Apple. Πρόκειται για το Memory Game, που δημιούργησε μια ομάδα νέων Θεσσαλονικιών, που παίζει στα δάκτυλα τις νέες τεχνολογίες. Ο τίτλος προσφέρει στους χρήστες όλα όσα υπόσχεται: πολλές ώρες ψυχαγωγίας και εικονικά ταξίδια στο χώρο και το χρόνο του πολιτισμού και της κουλτούρας της Ελλάδας.

Η εφαρμογή-παιχνίδι, που τιμάται 0,79 ευρώ, κρύβει αρκετές εκπλήξεις. Οι παίκτες καλούνται με αντίπαλο το χρόνο να βρουν όλα τα ζευγάρια με τις ίδιες εικόνες. Στο κεντρικό μενού δίνεται η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τρία διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας, ανάλογα με τις ικανότητες και την ηλικία του χρήστη-παίκτη. Mε την ολοκλήρωση της πίστας αποκαλύπτονται εικόνες και πληροφορίες για την αρχαία και σύγχρονη Ελλάδα, τις συνήθειες των κατοίκων, τις παραδόσεις, την κουζίνα και άλλα πολλά. Στόχος του παιχνιδιού είναι η ολοκλήρωση κάθε πίστας με όσο γίνεται λιγότερες κινήσεις. Τελειώνοντας τις πίστες κάθε μίας από τις τέσσερις θεματικές ενότητες του παιχνιδιού (ιστορία, κουζίνα, μνημεία - αξιοθέατα - ιστορικά πρόσωπα, χαρακτηριστικά αντικείμενα λαϊκής τέχνης- παραδοσιακά παιχνίδια) «ξεκλειδώνεται» ένα μίνι παιχνίδι-έκπληξη (bonus game). Όσοι αφιερώσουν χρόνο στο Memory Game μπορούν, μέσω του Game Center, να συγκρίνουν τις επιδόσεις τους με αυτές των φίλων τους αλλά και άλλων παικτών, από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Σκέψεις για νέα εγχειρήματα
«Πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή, με αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που δημιουργείται εντός των συνόρων», είπε στη «Μ» ο Κώστας Καρυπίδης, ένας εκ των δημιουργών, και πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, τόσο από το τελικό αποτέλεσμα, όσο και από τη μέχρι στιγμής ανταπόκριση του κοινού, Ελλήνων και ξένων. Οι κριτικές των χρηστών αλλά και των ειδικών του χώρου είναι θετικές. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε την ίδια εφαρμογή και για το iPad, ενώ δεν αποκλείουμε την πιθανότητα να δημιουργήσουμε και μια έκδοση για συσκευές που τρέχουν το λειτουργικό σύστημα Android». Αξίζει να σημειωθεί, ότι έχουν φτιαχτεί ακόμα δύο εφαρμογές από τον Κώστα Καρυπίδη και τους φίλους-συνεργάτες του: οι διαδραστικές και εκπαιδευτικού χαρακτήρα «Surprise for Milly» και «Music Spinwheel» που απευθύνονται σε μικρά παιδιά.
Τα μέλη της ομάδας, που εμπνεύστηκε και δημιούργησε Memory Game, είναι οι Κώστας Καρυπίδης, Αλέκος Καρυπίδης, Νίκος Κουκουρούζης, Γιώργος Ρίζος (προγραμματισμός και σχεδίαση), Ιωάννης Σερεμέτης (καλλιτεχνική επιμέλεια) και Ηλίας Πιερράκος (μουσική - ήχοι).


Πηγή: Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.