Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής

Με επιτυχία και την συμμετοχή εκπροσώπων πολλών διαφορετικών τοπικών φορέων, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής, στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕ Πέλλας στην Έδεσσα.Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων που προωθούν την αποτελεσματική ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα πολιτικής προστασίας με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης εκπροσωπήθηκε από την Περιφερειακή Σύμβουλο κα. Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη η οποία, κατά την έναρξη της εκδήλωσης, παρουσίασε την κεντρική φιλοσοφία και τους στόχους της πρωτοβουλίας.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο  κ. Νικόλαος Γκούρτσας,  Διευθυντής Προγραμμάτων Εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αθλητιάτρων, ενώ παραβρέθηκαν επίσης οι κκ. Άκης Παπουτσής και Τάσος Τζιβελικίδης οι οποίοι είναι εκπαιδευτές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης, του επίσημου ευρωπαϊκού οργανισμού, ο οποίος παρέχει πιστοποιημένα προγράμματα εκπαίδευσης στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση.

Η εκδήλωση είχε ως σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους εκπροσώπους φορέων που η λειτουργία τους συνδέεται με την πολιτική προστασία στο πλαίσιο του εθελοντισμού και της κοινωνίας των ενεργών πολιτών.

Ο κ. Γκούρτσας τόνισε ότι, στην Ευρώπη, κάθε μέρα 1000 άνθρωποι πεθαίνουν αβοήθητοι από καρδιακή ανακοπή, καθώς δεν υπάρχουν αρκετοί εκπαιδευμένοι συνάνθρωποί μας στην αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών. Επίσης, αναφέρθηκε στη σημασία της πρακτικής, βιωματικής εκπαίδευσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής αφού σε κάθε περιστατικό χρειάζεται να δώσουμε μία μάχη με το χρόνο ώστε ο παθών να επιβιώσει και να μην υποστούν βλάβη ζωτικά όργανά του με πρώτο τον εγκέφαλο.

Το προσεχές χρονικό διάστημα θα υπάρξει μία εκστρατεία ενημέρωσης των συνεργαζόμενων φορέων για την δυνατότητα πιστοποιημένης εκπαίδευσης στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση. Η εκπαίδευση έχει διάρκεια τέσσερις ώρες αλλά μπορεί να σώσει τη ζωή ενός ανθρώπου που συνήθως είναι πρόσωπο του στενού οικογενειακού, επαγγελματικού ή κοινωνικού μας περιβάλλοντος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης σε δήλωσή του αναφέρει ότι «παράλληλα με την εκπαίδευση, θα καταβληθεί προσπάθεια για την προμήθεια απινιδωτών σε χώρους που καθημερινά παραβρίσκονται πολλοί άνθρωποι, ώστε, να είναι ταχύτερη η αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου περιστατικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.