Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

«Απέδωσαν καρπούς» οι συνεχείς παρεμβάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας για τη μεταφορά μαθητών

Από την Αθήνα όπου είχε σημαντικές επαφές με ανώτατους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για το θέμα της μεταφοράς μαθητών, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης έλαβε τη διαβεβαίωση ότι το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών λύνεται άμεσα.



Ειδικότερα, με διάταξη που εισάγεται σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καθώς και σε ΚΥΑ που θα ψηφιστεί άμεσα, δίνεται η δυνατότητα στις Περιφέρειες να οργανώνουν τη μεταφορά μαθητών για τη νέα σχολικά χρονιά που ξεκινά αύριο, ως εξής:

Α. με ανάθεση κατά περίπτωση σε προσωρινούς μειοδότες που προκύπτουν από διαγωνισμούς που έχουν προκύψει,
Β. με ανάθεση σε μεταφορείς που ήταν την προηγούμενη χρονιά και
Γ. με νέα διαπραγμάτευση

Με την εξέλιξη αυτή και με την εισαγωγή διατάξεων για την ορθολογική κάλυψη τόσο των αδιάθετων δρομολογίων όσο και των νέων δρομολογίων, με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, αλλά και την εξοικονόμηση πόρων, με μεταφορά σε ομάδες δρομολογίων ή/και σε μεμονωμένα δρομολόγια δίνεται λύση τη στιγμή που πολλοί διαγωνισμοί έχουν κηρυχθεί άγονοι.

Πιο συγκεκριμένα, στις περιπτώσεις κατά τις οποίες α) προέκυψαν νέες ανάγκες μετά την προκήρυξη των διαγωνισμών, β) υπάρχουν αδιάθετα δρομολόγια για τα οποία είτε δεν υποβλήθηκαν προσφορές είτε οι υποβληθείσες προσφορές κρίθηκαν μη κατάλληλες, γ) δεν έχουν αναδειχθεί μειοδότες στους εκκρεμείς διαγωνισμούς, η Οικονομική Επιτροπή μπορεί με απόφασή της είτε να παρατείνει την εκτέλεση των συμβάσεων, που ήταν σε ισχύ στις 30.06.2015, είτε να αναθέσει το σχετικό έργο με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης.

Επίσης, στο τέλος του άρθρου 1 της ΚΥΑ24001/2013 προστίθεται παράγραφος ως εξής: «Η μεταφορά μαθητών των μουσικών σχολείων, των καλλιτεχνικών σχολείων και των σχολείων διαπολιτισμικής εκπαίδευσης από τον τόπο διαμονής τους ή από συγκεκριμένο τόπο συγκέντρωσής τους στο σχολείο που φοιτούν και αντίστροφα πραγματοποιείται χωρίς τους χιλιομετρικούς περιορισμούς της παρ. 1 της ΚΥΑ 24001/11.06.2013 (ΦΕΚ Β’ 1149)».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ανέφερε σχετικά: «Με την εξέλιξη αυτή και τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις δίνεται λύση στο πρόβλημα της φετινής μεταφοράς μαθητών που απασχολεί ιδιαίτερα τους γονείς τη στιγμή που ξεκινά, αύριο, η νέα σχολική χρονιά. Ακόμη, δίνεται σημαντική διέξοδος στη διαχείριση των περιπτώσεων των μαθητών που φοιτούν σε μουσικά σχολεία που αποτελούν ειδική κατηγορία δρομολογίων και είχαμε σοβαρό πρόβλημα στην Πέλλα. Οι παρεμβάσεις που έχω κάνει προσωπικά όλο το προηγούμενο διάστημα «απέδωσαν καρπούς». Σε κάθε περίπτωση η καλύτερη λύση για όλες τις Περιφέρειες και για την Π.Ε. Πέλλας είναι η συζήτηση των διαδικασιών που περιλαμβάνει ολόκληρο το έργο της μεταφοράς μαθητών να τεθεί σε νέα βάση. Άλλωστε, για το θέμα έχουμε κάνει σειρά συγκεκριμένων προτάσεων οι οποίες έχουν κατατεθεί στο αρμόδιο Υπουργείο. Επισημαίνω ότι μπορεί να υπάρξουν προβλήματα στην αρχή της σχολικής χρονιάς, ειδικά, με τους μαθητές που μεταφέρονται με ταξί και πρόκειται για ΑμεΑ, μαθητές ειδικών σχολείων κλπ. τα οποία όμως πρόκειται να λυθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Απευθύνομαι λοιπόν στους μαθητές και στους γονείς τους και συστήνω υπομονή για λίγες ημέρες ακόμη ώστε να δοθεί λύση από το Υπουργείο στο πρόβλημα που ταλανίζει όλους τους εμπλεκόμενους και φυσικά τις υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας που είναι επιφορτισμένες με το θέμα αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.