Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Ολοκλήρωση εκδηλώσεων επετείου απελευθέρωσης της Σκύδρας – Μήνυμα της Δημάρχου

Σημαιοστολίστηκε η πόλη της Σκύδρας, φόρεσε τα καλά της και  την Παρασκευή 17/10/14  γιόρτασε την είσοδο ελληνικού στρατεύματος στη Σκύδρα, στις 17 Οκτωβρίου 1912, που  καταγράφηκε ως η ημέρα απελευθέρωσης και προσάρτησής της στον κρατικό κορμό.


Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν:
*Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου από τους ιερείς μας Αρχιμανδρίτη Αντώνιο πατέρα Γεώργιο, Αθανάσιο και Ειρηναίο.
*Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Διευθυντή του Γενικού Λυκείου Σκύδρας Παύλο Περπερίδη που με την εμπεριστατωμένη ομιλία του ενίσχυσε την ιστορική μας μνήμη.
*Επιμνημόσυνη δέηση.
*Κατάθεση στεφανιού στο Ηρώο της πόλης από τη Δήμαρχο Κατερίνα Ιγνατιάδου.
Ακολούθησε δεξίωση στο Δημαρχείο.

Συμμετείχαν  οι Βουλευτές του Νομού Ιορδάνης Τζαμτζής και Διονύσης Σταμενίτης, ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος, ο Συνταγματάρχης (ΠΖ) Γεώργιος Χατζηγεωργίου Επιτελάρχης I I M/K M.Π. με τον βοηθό του Συνταγματάρχη (ΠΒ) Ευάγγελο Συμεωνίδη κι αντιπροσωπεία αξιωματικών της ίδιας Μεραρχίας, ο Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έδεσσας Παναγιώτης Φωστηρόπουλος, ο Αναπληρωτής Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας Δημήτρης Δούμoς, οι Αντιδήμαρχοι :Μαρία Γιακαμόζη, Χαράλαμπος Γεραντίδης, Χρίστος Μακρίδης, Μιχάλης Λαουντός, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σκύδρας Θεόδωρος Αντωνιάδης, μαθητές-τριες του Λυκείου Σκύδρας κι αρκετοί συμπολίτες μας.

Με αφορμή τον επετειακό εορτασμό η Δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου δήλωσε τα εξής
«Υλοποιώντας αντίστοιχη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου καθιερώνουμε πλέον τον επίσημο εορτασμό της αποτίναξης της τουρκικής σκλαβιάς και της απελευθέρωσης της πόλης μας. Σαν σήμερα, 17 Οκτωβρίου του 1912, ελληνικός στρατός εισήλθε στην Σκύδρα  φέρνοντας τον αέρα της ελευθερίας κι ενσωματώνοντας την πόλη στον εθνικό κορμό. Σήμερα,  μαζί με τους συμπολίτες μας βρίσκονται εδώ, ως ένα αντιπροσωπευτικό και τρανταχτό παράδειγμα εθνικής ενότητας κι ομοψυχίας: η εκκλησία μας, εκπρόσωποι των πολιτικών, στρατιωτικών αρχών, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της εκπαίδευσης.

Αυτό το αρραγές μέτωπο που μας έβγαλε από τ΄αδιέξοδα και τις δυσκολίες σε χαλεπούς καιρούς του παρελθόντος και κράτησε ψηλά το φρόνημα και την ελπίδα του έθνους, αυτό είναι που θα μας οδηγήσει στην αποτίναξη καταστάσεων ομηρείας και ληστρικών δεσμεύσεων και θα μας ωθήσει στην αναγέννηση, στην ευημερία και στην κοινωνική δικαιοσύνη.
Εκ μέρους του Δήμου Σκύδρας, ευχαριστώ από καρδιάς όσους συμμετείχαν και τίμησαν τις επετειακές μας εκδηλώσεις που θα προσπαθήσουμε να τις τονώσουμε ακόμη περισσότερο. Χρόνια πολλά σ΄όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.