Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Κοινωνικό Φροντιστήριο στο Δήμο Αλμωπίας

Τα τελευταία χρόνια η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει πολλούς συμπολίτες μας στην ανεργία και στην ανέχεια . Η στήριξη όλων αυτών των συμπολιτών μας από την κεντρική εξουσία είναι ανεπαρκής. Ένα τμήμα του πληθυσμού που πιέζεται κατεξοχήν, είναι τα παιδιά.


Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις οικογενειών οι οποίες δεν μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους όχι μόνο όσα χρειάζονται για την εκπαίδευση τους, αλλά ούτε και αυτά που απαιτούνται για τη σωστή διατροφή τους.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω σε συνδυασμό με το οικονομικό κόστος που καταβάλλεται κάθε χρόνο από τους γονείς για την φροντιστηριακή βοήθεια των παιδιών τους, θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη λειτουργίας Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο Δήμο μας, το οποίο  έχει στόχο την δωρεάν παροχή εκπαιδευτικής αρωγής σε μαθητές – μαθήτριες  Πρωτοβάθμιας-Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λόγω των δύσκολων  οικονομικών συνθηκών.

Σκοπός της όλης προσπάθειας είναι η παροχή ίσων ευκαιριών σε μαθητές Δημοτικού Γυμνασίου και Λυκείου που λόγω της οικονομικής κρίσης δε δύνανται να τις έχουν. (προτεραιότητα για την ένταξη στο πρόγραμμα θα δοθεί σε μαθητές με γονείς άνεργους, τρίτεκνους, πολύτεκνους, σε μονογονεϊκές οικογένειες κ.τ.λ.).

Η δράση αποσκοπεί στη δημιουργία ενός πλέγματος Κοινωνικής Προστασίας μέσου του οποίου θα καλύπτονται ενισχυτικά οι εκπαιδευτικές ανάγκες μαθητών και  μαθητριών της πόλης μας.

Στα πλαίσια λειτουργίας του κοινωνικού φροντιστηρίου θα παρέχονται δωρεάν μαθήματα με στόχο να καλυφθεί όλο το φάσμα των μαθημάτων, γιατί πιστεύουμε στην εθελοντική προσφορά των εκπαιδευτικών της πόλης μας. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι μαθητές - μαθήτριες των Σχολείων της πόλης μας.

Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων θα είναι η οικογενειακή τους κατάσταση και κοινωνικά κριτήρια. Οι αιτήσεις θα βρίσκονται στο Γραφείο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές. Η προθεσμία υποβολής της αίτηση και των επιπλέον δικαιολογητικών ορίζεται η  5  Νοεμβρίου 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.