Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014

Δελτίο τύπου του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Αλμωπίας - Δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα στο Λουτράκι και στη Φούστανη

Συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον η υποβολή αιτήσεων για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ του Δήμου Αλμωπίας, η λειτουργία του οποίου συνεχίζεται επιτυχώς από το Δήμο Αλμωπίας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης).


Φέτος προσφέρονται δωρεάν, εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ αλλά και ΤΟΠΙΚΗΣ εμβέλειας.

Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Παράλληλα, στα πλαίσια συνεργασίας α] με το Σύλλογο Επαγγελματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων - Διαμερισμάτων Λουτρακίου Ν. Πέλλας “Οι φιλόξενοι” και β] με το Πολιτιστικό-Λαογραφικό-Μορφωτικό Σύλλογο Φούστανης, το ΚΔΒΜ θα υλοποιήσει δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα στο Λουτράκι και στη Φούστανη.

Με βάση το πώς διαμορφώνεται η ζήτηση αυτή τη στιγμή, υπάρχουν ακόμη ελεύθερες θέσεις στα προγράμματα:

Α. Εθνικής Εμβέλειας

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ (ΙΙ)

ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ – ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ (ΙΙΙ)

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ (SOCIAL MEDIA)

ΒΑΣΙΚΑ ΓΑΛΛΙΚΑ Α1

ΒΑΣΙΚΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ Α1

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΑΣΤΙΚΟΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ (ΥΓΙΕΙΝΗΣ) ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΑΓΧΟΥΣ/ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΒΕΛΤΙΩΝΩ ΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΜΟΥ

ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ-ΦΟΡΜΩΝ

Β. Τοπικής Εμβέλειας

Εναλλακτικές μορφές τουρισμού: Γενικό πλαίσιο

Άθληση στην Τρίτη Ηλικία

Διδασκαλία Ποντιακής Διαλέκτου

Τοπικοί παραδοσιακοί χοροί

Τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα είναι τα Εθνικά. Από τα Τοπικά θα υλοποιηθεί μόνο η Εκμάθηση της Ποντιακής Διαλέκτου όπου οι εκπαιδευτές έχουν ήδη επιλεγεί με ξεχωριστή προκήρυξη. Συνεπώς, οι πολίτες μπορούν να δηλώσουν όποια προγράμματα θέλουν, αλλά θα καθυστερήσει η έναρξη των υπόλοιπων τοπικών μέχρι την ανάρτηση των οριστικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης των εκπαιδευτών. Επιπλέον, όταν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της προκήρυξης των εκπαιδευτών, θα υπάρξει νέα αίτηση με πολλά νέα προγράμματα τοπικής εμβέλειας. Για την ώρα, στα προγράμματα που σχεδιάζονται, αξιοποιούνται οι εκπαιδευτές του προηγούμενου μητρώου.

Προσκαλούμε όλους τους πολίτες του Δήμου Αλμωπίας που διψούν για μάθηση, ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο, μορφωτικό επίπεδο, χώρα καταγωγής, άνεργους  ή εργαζόμενους, καθώς και τους φορείς και συλλόγους της περιοχής που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν προγράμματα για τα μέλη τους, να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για επανασύνδεση με την εκπαιδευτική διαδικασία, αποκτώντας πρόσβαση στις νέες εργασιακές, οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές ευκαιρίες.

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η υποβολή φωτοτυπίας της αστυνομικής ταυτότητας.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται:

- στο Δήμο Αλμωπίας (πλατεία Αγγελή Γάτσου), Τμήμα Κοινωνικής προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού, αθλητισμού και Νέας γενιάς (ισόγειο). Υπεύθυνη του Δήμου κα Χατζηαβραμίδου Ευδοκία τηλ. 2384350207, ώρες 12-2.30 μ.μ.

- στο Λουτράκι: στο περίπτερο του Προέδρου του Συλλόγου κου Νίτση Χρήστου, τηλ.

6946066130

- στη Φούστανη: στα γραφεία του Συλλόγου στην Κοινότητα Φούστανης, Χρήστος Αριτζόγλου τηλ 6988448341.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων παρατείνεται έως την Τρίτη 20 Οκτωβρίου.   ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ενημερώνουμε επίσης όσους πολίτες παρακολούθησαν επιτυχώς τα εκπαιδευτικά προγράμματα της προηγούμενης χρονιάς, ότι μπορούν να παραλαμβάνουν τις βεβαιώσεις τους, υπογράφοντας στη σχετική λίστα, από το Δήμο Αλμωπίας, Τμήμα Κοινωνικής προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας γενιάς (ισόγειο), εργάσιμες μέρες και ώρες, έως το τέλος Οκτωβρίου (κα Χατζηαβραμίδου Ευδοκία τηλ. 2384350207).


ΈΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ

Περισσότερες πληροφορίες:

ΚΔΒΜ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ (Υπόγειο Δήμου Αλμωπίας), τηλ. –φαξ: 2384350265 (Τρίτη και Παρασκευή 10.00 π.μ.-13.00 μ.μ.)  e-mail: kdvm10@gmail.com

www.facebook.com/kdvmalmopias

Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας: Δίτσου Μαρία, τηλ. what's up 6932071906 (κάθε μέρα 12-2 μ.μ. και 6-7 μ.μ.), e-mail: fanimaria@hotmail.com
Υπεύθυνος Οργάνωσης: Σολακίδης Δημήτριος τηλ. 6973060793

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.