Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014

Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας: Καταγγελία για την ποινικοποίηση των μαθητικών καταλήψεων

Η Α΄ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ τάσσεται στο πλευρό των μαθητών – πρώην μελών του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του 1ου ΕΠΑΛ ΕΔΕΣΣΑΣ, που πρόκειται να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014 για τις καταλήψεις της 26ης-28ης Νοεμβρίου 2012.Η ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων και η επιφόρτιση των εκπαιδευτικών με καθήκοντα πληροφοριοδότη των διωκτικών αρχών μετατρέπει την εκπαιδευτική κοινότητα από χώρο ελεύθερης έκφρασης, δημιουργίας και ανοιχτής γνώσης, σε πεδίο αντιπαιδαγωγικών πρακτικών. Οι μαθητές, όπως και κάθε άλλη κοινωνική ομάδα, έχουν απόλυτο δικαίωμα να αγωνίζονται για τη βελτίωση των συνθηκών φοίτησής τους στα δημόσια σχολεία.

Ζητάμε να σταματήσει τώρα η δίωξη εναντίον των μαθητών του δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου για παραβίαση του άρθρου 334 του Π.Κ. «διατάραξη οικιακής ειρήνης», επειδή συμμετείχαν στην κατάληψη του σχολείου τους, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ ΕΔΕΣΣΑΣ.

Παρακαλούμε όσους συναδέλφους μπορούν να βρίσκονται την Παρασκευή ώρα 9 π.μ. στο χώρο των Δικαστηρίων της Έδεσσας για να συμπαρασταθούμε έμπρακτα στα παιδιά!

Η Πρόεδρος                                                                                      Η Γραμματέας
Μαριάννα  Δουλγερίδου                                                                    Μαριάννα Τόμα       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.