Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014

Κέντρο Πρόληψης Ν.Πέλλας Όραμα: Ολοκληρωμένη Παρέμβαση Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Επιθετικότητας στο Σχολείο

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Σχολική Σύμβουλο 1ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Πέλλας κα Τάρη Ελισάβετ και τις Διευθύντριες των Δημοτικών Σχολείων Ριζού, Πετριάς, Αρσενίου και Λουτροχωρίου σεμινάριο με θέμα «Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Επιθετικότητας».


Το σεμινάριο διάρκειας 16 ωρών παρακολούθησαν 26 δάσκαλοι από τις 3/9 έως τις 10/9.

Στο σεμινάριο οι εκπαιδευτικοί διερεύνησαν την έννοια και τα αίτια της επιθετικότητας, σχεδίασαν τακτικές αντιμετώπισης περιστατικών επιθετικότητας στο σχολείο και εξοικειώθηκαν με το περιεχόμενο του εκπαιδευτικού υλικού «Το σπίτι των Παιδιών».

Θα ακολουθήσει η εφαρμογή του προγράμματος σε όλες τις τάξεις των Δημοτικών Σχολείων με την υποστήριξη από τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης.

Ταυτόχρονα με τους μαθητές σχεδιάζεται η πραγματοποίηση σεμιναρίων στους γονείς των μαθητών ώστε το πρόγραμμα να αποτελέσει Πρότυπη Ολοκληρωμένη Παρέμβαση για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Επιθετικότητας στο Σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.