Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

Συνάντηση της Δημάρχου Σκύδρας με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έδεσσας

Τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έδεσσας Επιπυραγό  Ζώη Γιώτη υποδέχτηκε στο γραφείο της, τη Δευτέρα 22/9/2014, η Δήμαρχος Σκύδρας  Κατερίνα Ιγνατιάδου.


Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την αλλαγή της διοίκησης στο Δήμο, δεν είχε απλά εθιμοτυπικό χαρακτήρα, αλλά ήταν και ευκαιρία  μιας πρώτης επίσημης ολοκληρωμένης συνεργασίας για ζητήματα στα οποία εμπλέκονται οι αντίστοιχοι φορείς.

Συζητήθηκε ειδικά η περίπτωση των καταστροφικών πλημμυρών στη Δημοτική Ενότητα Μενηίδας, όπου Δήμος και Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβησαν άμεσα, αναπληρώνοντας τις αβλεψίες και τις υποχρεώσεις κι άλλων αρμοδίων φορέων. Γενικότερα, αναλύθηκε  ο υφιστάμενος σχεδιασμός της πρόληψης, αντιμετώπισης και καταστολής φαινομένων και κινδύνων, όπως πλημμύρες, πυρκαγιές, που μπορεί να προέρχονται από οποιαδήποτε αίτια, φυσικά ή ανθρώπινα. Ξεχωριστή μνεία έγινε για τη σημασία που έχει ο εθελοντισμός σ΄αυτές τις περιπτώσεις, τον οποίο ο Δήμος προγραμματίζει να τονώσει και να ισχυροποιήσει.

 Στόχος όλων των παραπάνω είναι η αμεσότητα της αντίδρασης, ο συντονισμός και η αποτελεσματικότητα των ενεργειών, ώστε να προστατεύεται κατά κύριο λόγο  η ανθρώπινη ζωή, αλλά βεβαίως και οι περιουσίες των συμπολιτών μας μαζί με το περιβάλλον.

Τέλος, επισφραγίστηκε ότι θα συνεχιστεί το άριστο επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, είτε απευθείας είτε στο πλαίσιο του περιφερειακού συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.