Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Έδεσσα: Συντηρήσεις σχολικών κτηρίων και βανδαλισμοί

Παρά την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση και τους περιορισμένους πόρους που δίνονται στις Σχολικές Επιτροπές γίνεται σημαντική προσπάθεια για βαφές και συντηρήσεις των σχολικών κτηρίων.


Με βάση τα αιτήματα των διευθυντών των σχολείων και την ιεράρχησή τους αναλόγως με τον επείγοντα χαρακτήρα των παρεμβάσεων ή την έκταση των φθορών που πρέπει να αποκατασταθούν εφαρμόζεται το πρόγραμμα βαφών και συντηρήσεων των σχολείων. Εκτός από βαφές σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σχολικών κτηρίων, πραγματοποιούνται αντικαταστάσεις υδραυλικών και ειδών υγιεινής, αποκαταστάσεις φθορών σε τοίχους, κουφώματα και εξοπλισμό.

Δυστυχώς, υπάρχουν εκτεταμένα φαινόμενα βανδαλισμών σε πολλές σχολικές μονάδες, που απαιτούν εργασίες αποκατάστασης και δυσχεραίνουν τις εργασίες συντήρησης.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Έφη Ταμβίσκου ανέφερε σχετικά «Είναι κοινωνική απαίτηση να σταματήσουν οι βανδαλισμοί. Απαιτείται η βελτίωση της συμπεριφοράς όλων μας απέναντι στη δημόσια περιουσία αλλά και κοινωνικός έλεγχος. Επειδή η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε σε μηνύσεις κατά αγνώστων. Από την πλευρά μας συνεχίζουμε την προσπάθεια για να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.