Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο στη Βέροια

Τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο υποδέχθηκε εχθές το μεσημέρι στη Βέροια ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας...


συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, αρμόδιο για θέματα βιομηχανικής ανάπτυξης και εμπορίου, Κώστα Καραπαναγιωτίδη, παρουσία του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα, και εκπροσώπων των πολιτειακών, πολιτικών, τοπικών αρχών και φορέων της περιοχής.
   
 Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Αρχιερατική Δοξολογία στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου στη Βέροια, όπου στη συνέχεια έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Αποστόλου των Εθνών. Στη συνέχεια, ο Ρώσος Πατριάρχης μετέβη στη Μονή Παναγίας Δοβρά για τα αποκαλυπτήρια και τον καθαγιασμό 15 καμπανών, κατασκευασμένων στη Ρωσία.
     “Αποτελεί εξαιρετική τιμή για τους συμπολίτες μου και για μένα προσωπικά η παρουσία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου στην Κεντρική Μακεδονία, μια περιοχή με μακραίωνη θρησκευτική κληρονομιά. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που είχα την ευκαιρία πριν από δύο χρόνια στη Μόσχα να επισκεφθώ και να γνωρίσω από κοντά το Ρώσο Πατριάρχη, μια εξέχουσα προσωπικότητα της Ορθοδοξίας, με πλούσιο πνευματικό και κοινωνικό έργο και μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα. Χαίρομαι διότι αποδέχθηκε την πρόσκληση την οποία του απηύθυνα τότε να επισκεφθεί την Κεντρική Μακεδονία. Άλλωστε, Έλληνες και Ρώσοι είμαστε αδελφοί λαοί, που μας συνδέουν ισχυροί δεσμοί της κοινής πίστης και των θρησκευτικών παραδόσεων.

Πέρα από τη σημασία της για την Κεντρική Μακεδονία, η σημερινή επίσκεψη του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου στη Βέροια, στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου, μετά το Άγιο Όρος και τη Θεσσαλονίκη, ενισχύει την ταυτότητα της περιοχής μας, που αποτελεί έναν από τους πιο ξεχωριστούς θρησκευτικούς προορισμούς”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, υποδεχόμενος τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.