Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Αντιδράσεις για τη σύλληψη του 27χρονου... "Γέροντα Παστίτσιου"

Κίνημα προκάλεσε η σύλληψη στα Ψαχνά Ευβοίας 27χρονου ο οποίος διατηρούσε στο στο Facebook σατιρική σελίδα με τον τίτλο «Γέροντας Παστίτσιος».



Ο 27χρονος συνελήφθη μετά από επερώτηση του βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά.

Σύμφωνα με τον Σκάι σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθεί για να απολογηθεί στην Εισαγγελία με την κατηγορία της κακόβουλης βλασφημίας και καθύβρισης θρησκευμάτων.

Η σύλληψη προκάλεσε αντιδράσεις στα σόσιαλ μίντια, αλλά και από κόμματα της Αριστεράς.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος τόνισε ότι η υπόθεση του πατέρα Παΐσιου θυμίζει την Αθανασία του Αιγάλεω, αλλά το κράτος δεν αντέδρασε στον τσαρλατανισμό, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης εξέφρασε την επιθυμία του να παραστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη του 27χρονου.

Η ΔΗΜΑΡ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για «κράτος πρόθυμο να ανταποκριθεί τάχιστα στις επιταγές της Χρυσής Αυγής» και χαρακτηρίζει τη σύλληψη «φονταμενταλισικού χαρακτήρα, που δεν προσιδιάζει σε ευρωπαϊκό δημοκρατικό κράτος, αλλά σε θεοκρατικά καθεστώτα» και τονίζει ότι «προσβάλει την ελευθερία του λόγους, αλλά και όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, καθώς πρόκειται για μισαλλόδοξες, μεσαιωνικές πρακτικές».

Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι ο νόμος περί βλασφημίας πρέπει να καταργηθεί, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα φαινόμενα σκοταδισμού, θρησκευτικού φανατισμού και μισαλλοδοξίας, που πληθαίνουν στις μέρες μας, υπενθυμίζοντας ότι η σάτιρα γεννήθηκε στην αρχαία Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.