Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Πρωτοβουλία Γυναικών σε Δράση Έδεσσας: Να ανοίξει η κυβέρνηση τώρα θερμαινόμενους χώρους για τους πρόσφυγες

Με θάνατο από το κρύο κινδυνεύουν οι πρόσφυγες, ανάμεσά τους και δεκάδες παιδιά, κυρίως στα νησιά. Να ανοίξει η κυβέρνηση τώρα θερμαινόμενους χώρους για να ζεσταθούν όλοι! Σε διαφορετική περίπτωση γίνεται ηθικός αυτουργός δολοφονιών!



Σε τραγικές έχουν εξελιχθεί οι συνθήκες διαμονής των προσφύγων και μεταναστών κυρίως στα νησιά (αλλά και στην Ειδομένη, όπου συμβαίνει να διανυκτερεύουν έξω ) λόγω της αυξημένης κακοκαιρίας και του κρύου. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν έχουν τις στοιχειώδεις υποδομές για να στεγάσουν σε θερμαινόμενους χώρους τους ανθρώπους αυτούς, ανάμεσά τους και εκατοντάδες παιδιά, ώστε να αντιμετωπίσουν τη βαριά κακοκαιρία και το έντονο ψύχος. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη, αν σκεφτεί κανείς ότι πολλοί από τους πρόσφυγες έχουν φτάσει εκεί μετά από πολύωρη παραμονή τους στη θάλασσα, με τρικυμία και πολύ κρύο!

Ο κίνδυνος να έχουμε τις επόμενες ώρες και ημέρες θανάτους και σοβαρές ασθένειες εξαιτίας του κρύου, δεν είναι απλώς υπαρκτός! Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξύ και επείγον!!! Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες! Οφείλει άμεσα να ανοίξει θερμαινόμενους χώρους (γυμναστήρια, ξενοδοχεία, νοσοκομεία κ.λπ.) και να μεταφερθούν εκεί οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, που βρίσκονται εκτεθειμένοι στο βαρύ ψύχος. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για το αντίθετο!

Η ελληνική κυβέρνηση και η ΕΕ, αντιμετωπίζουν χιλιάδες ανθρώπους ως τα σκουπίδια της Ευρώπης, ως παράπλευρη απώλεια στους γεωπολιτικούς και οικονομικούς τους σχεδιασμούς, στους πολέμους και τις οικονομικές λεηλασίες που έχουν πραγματοποιήσει!

Αυτό που συμβαίνει όμως τώρα, ξεπερνά κάθε όριο! Η άρνηση να ανοίξουν θερμαινόμενοι χώροι, θα αποτελεί καθαρή ηθική αυτουργία στο θάνατο παιδιών και ενηλίκων προσφύγων και μεταναστών, αδιανόητη κι εγκληματική αναλγησία, απόφαση εκτέλεσης! Είναι η πιο σαφής εκδήλωση της πολιτικής θανάτου που έχουν επιλέξει για όσους και όσες έχουν κρίνει ότι περισσεύουν από την ανάπτυξή τους, τις κοινές πολιτικές τους, την ομαλότητά τους.

Καλούμε την κυβέρνηση να ανοίξει ΤΩΡΑ όλους τους αναγκαίους θερμαινόμενους χώρους και να μετακινήσει εκεί όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που το επιθυμούν!

ΔΙΕΚΔΟΎΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ! 
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ ΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ....ΕΔΕΣΣΑΣ  7-01-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.