Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με τον Διευθυντή Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού

Ο  Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης είχε συνάντηση με τον Διευθυντή Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού κ. Γεώργιο Νικολαΐδη.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από την επιτυχή ολοκλήρωση της διάλεξης του κ. Νικολαΐδη στο Πολιτιστικό Κέντρο της Έδεσσας, για τη Διάγνωση και Διαχείριση Κακοποίησης και Παραμέλησης των Παιδιών που οργάνωσε το Κέντρο Πρόληψης «Όραμα». Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου κ. Λάζαρος Σιάντσης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης ανέφερε ότι «η Ελληνική οικογένεια, με τις παραδόσεις και τις αξίες που καλλιεργεί, παρέχει υποστήριξη και ενθάρρυνση για την σωστή ανάπτυξη των παιδιών. Οι Έλληνες γονείς χαρακτηρίζονται για την ανιδιοτελή και άνευ όρων αγάπη τους προς τα παιδιά τους, κάτι που έχει διατηρήσει την συνοχή και αλληλεγγύη στην κοινωνία μας την τελευταία περίοδο της κρίσης».

Επίσης, ο κ. Θεοδωρίδης συζήτησε με τον Διευθυντή Ψυχικής Υγείας την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην ελληνική κοινωνία, αναφορικά με τις περιπτώσεις παραμέλησης και κακοποίησης των παιδιών, δεδομένων και των αρνητικών συνεπειών της οικονομικής κρίσης τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Νικολαΐδης, ενημέρωσε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχει ενημέρωση, πρόληψη και καλός συντονισμός στο έργο των κοινωνικών υπηρεσιών». Το Ινστιτούτο Υγείας έχει αναλάβει έναν τέτοιο ρόλο και στο μέλλον πρόκειται να υπάρξουν κι άλλες αντίστοιχες ενέργειες. «Η πρόληψη της κακοποίησης και η καλή ψυχική υγεία των παιδιών είναι σημαντικά ώστε τα παιδιά να αναπτυχθούν σε υγιείς και ολοκληρωμένες προσωπικότητες», τόνισε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.