Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015

Το «Όραμα» νέο μέλος της Κοινωνικής Σύμπραξης για την υλοποίηση του Προγράμματος επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής για απόρους

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης καλωσορίζει τον κοινωνικό φορέα «Όραμα» ως νέο μέλος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Πέλλας για την υλοποίηση του Προγράμματος «Επισιτιστική και βασική υλική συνδρομή του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)».


Η διεύρυνση της σύμπραξης, η οποία περιλαμβάνει την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, τους 4 Δήμους της Πέλλας, την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, τους Συλλόγους Καρκινοπαθών Εδέσσης και Γιαννιτσών και πλέον το «Όραμα», αποφασίστηκε και επικυρώθηκε με την υπογραφή αντίστοιχης σύμβασης σήμερα (6/10) στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Πέλλας «Όραμα», διαθέτει πιστοποίηση και σημαντική εμπειρία στην υλοποίηση δράσεων ψυχολογικής υποστήριξης και ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων. Η συμμετοχή του στην σύμπραξη, η οποία υλοποιεί τη σημαντικότερη κοινωνική παρέμβαση για την ανακούφιση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί από την κρίση, πρόκειται να εξασφαλίσει την υλοποίηση συνοδευτικών μέτρων, πέραν της παροχής τροφίμων και βασικών αγαθών, ψυχοκοινωνικής στήριξης και ενδυνάμωσης καθώς και κοινωνικής ένταξης σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο για τους δυνητικά ωφελούμενους του προγράμματος.

Σε δήλωσή του ο κ. Θεοδωρίδης αναφέρει: «Η κρίση και οι οικονομικές επιπτώσεις της έχουν φέρει αρκετούς ανθρώπους σε απόγνωση. Παράλληλα, έχουν δημιουργηθεί συνθήκες που κάνουν δύσκολο ένα νέο επαγγελματικό ή επιχειρηματικό ξεκίνημα. Η αντιμετώπιση των ψυχολογικών εμποδίων και η δημιουργία συνθηκών ομαλής επανένταξης στην καθημερινότητα και παραγωγή αποτελεί σημαντικό στόχο που οφείλουμε να επιδιώξουμε μέσα από τη δράση της κοινωνικής σύμπραξης που δημιουργήσαμε, με τη συνδρομή του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για απόρους. Το «Όραμα» με το επιστημονικό δυναμικό και την εμπειρία που διαθέτει αποτελεί τον καλύτερο στρατηγικό εταίρο για την επίτευξη αυτού του στόχου. Εύχομαι σε όλους καλή δύναμη και επιτυχία στην σημαντική αυτή αποστολή μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.