Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

Με επισημότητα και σε πανηγυρική ατμόσφαιρα ο εορτασμός της επετείου απελευθέρωσης της Έδεσσας

Σε εορταστικό κλίμα και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι επίσημες εκδηλώσεις συνεορτασμού της 18ης Οκτωβρίου, για την Απελευθέρωση της Έδεσσας από τους Τούρκους και της ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα στην πόλη της Έδεσσας.Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την πραγματοποίηση δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, με τη χοροστασία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ. Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον κ. Τάκη Γιώγα, δημοτικό σύμβουλο και Πρόεδρο της «ΕΥΖΗΝ» ο οποίος αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα της απελευθέρωσης της Έδεσσας και τη σημασία τους για τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Ακολούθησε κατάθεση στεφανιών στο ηρώο της πόλης, τήρηση σιγής ενός λεπτού στη μνήμη των θυμάτων και εθνικός ύμνος. Στις 12.00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε παρέλαση με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων, μαθητών των σχολείων του Δήμου Έδεσσας, προσκόπων-οδηγών και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης, τις εκδηλώσεις πλαισίωσε και η μουσική μπάντα του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης η οποία παρέλασε τιμητικά από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους.

Σε σύντομη δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αναφέρει: «Η απελευθέρωση της Έδεσσας, ανήμερα του Αγίου Λουκά, μας θυμίζει το χρέος μας στην πατρίδα και τους προγόνους μας. Η ελευθερία και η κοινωνικο-οικονομική πρόοδος απαιτούν αδιάκοπους αγώνες και θυσίες. Οι πολίτες χρειάζεται να είναι ενεργοί και συμμέτοχοι στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν την ανάπτυξη του τόπου και μία καλύτερη προοπτική για τη νέα γενιά».

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Βιομηχανίας κ. Θεοδώρα Τζάκρη ενώ, επίσης, η αντιπολίτευση εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Από τις τοπικές αρχές παραβρέθηκαν οι κ.κ. Βουλευτές Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης και Γιάννης Σηφάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτριος Γιάννου, ο Διοικητής της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Στρατηγός Χρήστος Καρυώτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας Ταξίαρχος Θεολόγος Τζουμαϊλης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έδεσσας Ζώης Γιώτης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και άλλων οργανώσεων, συλλόγων και σωματείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.