Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Δραστηριότητες Ορειβατικού Συλλόγου Αριδαίας - Πεζοπορία στο Πάικο • κορυφή Καντάστι (1607μ)

Μια εύκολη διαδρομή στο Πάικο έχει επιλέξει ο Ορειβατικός Σύλλογος Αριδαίας - Hellenic mountaineering club of Aridaia για την προσεχή Κυριακή 9 Νοεμβρίου.



Η διαδρομή περιλαμβάνει πεζοπορία στο πανέμορφο ρέμα του Στραβοπόταμου και στη συνέχεια ανάβαση στην κορυφή Καντάστι (ή Φιδωτά) η οποία δεσπόζει πάνω από τα Μεγάλα Λιβάδια ενώ έχει θέα και προς την πεδιάδα του Κιλκίς. Είναι η δεύτερη ψηλότερη κορυφή του Πάικου, αν και ορισμένες χαρτογραφικές πηγές την φέρουν πρώτη.

Η δραστηριότητα είναι γενικά εύκολη, με τη δυνατότητα να επιλεγούν μικρότερες βόλτες με κέντρο το χώρο δασικής αναψυχής του Δασαρχείου της Γουμένισσας στο Στραβοπόταμο, επομένως προσφέρεται για αρχάριους και όσους επιθυμούν μια κυριακάτικη βόλτα στην εξοχή.

Ολόκληρη η διάσχιση από το Παρατηρητήριο μέχρι την κορυφή έχει διάρκεια 2,5 ωρών, ενώ από το χώρο δασικής αναψυχής ως την κορυφή η ανάβαση έχει διάρκεια περί τη μιάμιση ώρα.

Η όλη εξόρμηση μπορεί να καταλήξει ιδανικά για ένα ζεστό τσάι σε κάποιον από τους παραδοσιακούς βλάχικους ξενώνες των Μεγάλων Λιβαδιών.

Τηλέφωνο επικοινωνίας:
Ισίδωρος Ιωαννίδης 6976979137

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.