Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός στο ΚΔΑΠ Γιαννιτσών

Τον καθιερωμένο ετήσιο Αγιασμό του για την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς πραγματοποίησε το ΚΔΑΠ Γιαννιτσών την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου  2014, στις 5.30 το απόγευμα.


Ο αγιασμός τελέστηκε από τον π. Ιωάννη Σπυρίδη, ιερέα του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, με την παρουσία του νέου προέδρου της ΔΗΚΕΠΑΠ κ Κωνσταντίνου Μπαλτζιδη, του προσωπικού των παιδιών και των γονέων τους. Ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΠ, αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς και τις ευχές του Δημάρχου κ. Γρηγορίου Στάμκου, ευχήθηκε προσωπικά «καλή εκπαιδευτική χρονιά σε όλους», ενώ μίλησε για την αναγκαιότητα του θεσμού του ΚΔΑΠ, για την σύγχρονη μητέρα και τον πολύπλευρο ρόλο που έχει αυτή στην κοινωνία μας. Τόνισε ότι το έργο που επιτελείται στα ΚΔΑΠ είναι σημαντικό, είναι λειτούργημα, γιατί δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά από εξειδικευμένο προσωπικό γνωρίζοντας νέους φίλους.

«Ο ρόλος των ΚΔΑΠ είναι σημαντικός, διότι δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να αναδείξουν τις δεξιότητες που έχουν σε διάφορους τομείς», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Η ΔΗΚΕΠΑΠ, στο πλαίσιο των δράσεών της, θέλει να ανταποκριθεί σε ανάγκες και άλλων συνανθρώπων μας, δημιουργώντας δομές, που σκοπό θα έχουν να προσφέρουν υπηρεσίες ειδικά στην δύσκολη οικονομικά συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε πρότυπα στον τόπο μας, να παράγουμε κοινωνικό έργο, διασφαλίζοντας τον σεβασμό της ατομικότητας του κάθε παιδιού και ενεργοποιώντας τη δημιουργική απασχόλησή τους».

Στη συνέχεια  ο κ. Μπαλτζίδης αναφέρθηκε στην ουσιαστική υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής σε όλα τα ΚΔΑΠ του Δήμου Πέλλας και υποσχέθηκε, μαζί με όλα τα στελέχη της επιχείρησης, να είναι πάντα  στο πλευρό των παιδιών, των γονιών και των εργαζομένων. Παράλληλα, είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με κάθε παιδί ξεχωριστά παραδίδοντας τους μια κατασκευή από χαλκό που έφτιαξαν τα παιδιά τις προηγούμενες ημέρες. Τα παιδιά με τη σειρά τους προσέφεραν στον πρόεδρο ένα καράβι από χαλκό, γεμάτο ευχές για τα νέα του καθήκοντα.

Να σημειωθεί ότι η δομή των Γιαννιτσών λειτουργεί για ένατη σχολική χρονιά με αξιοπιστία στο έργο της. Το τμήμα απασχολεί καθημερινά 50 παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, στα οποία δίνεται η δυνατότητα να ασχοληθούν με τον χαλκό, να μάθουν παραδοσιακούς χορούς, να ζωγραφίσουν, να παίξουν.....

Ευχόμαστε λοιπόν καλή δημιουργική χρονιά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.