Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου στη Σκύδρα. Δήλωση της Δημάρχου

Η αδιάλειπτη κι αδιάπτωτη βροχή, που έπεφτε στην πόλη της Σκύδρας, δεν στάθηκε ικανή για να ματαιώσει την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε κανονικά, κορυφώνοντας έτσι τις εκδηλώσεις του εορτασμού της 25ης Μαρτίου.

Η πόλη, που ήταν το επίκεντρο των εκδηλώσεων του Δήμου, σημαιοστολίστηκε, φρεσκαρίστηκε και προετοιμάστηκε κατάλληλα για την υποδοχή του κόσμου και την υλοποίηση των εκδηλώσεων.

Το έναυσμα έδωσαν οι χαρμόσυνοι ήχοι του καμπαναριού της εκκλησίας του Αγίου Στεφάνου, κι ακολούθησε η δημοτική φιλαρμονική να παιανίζει στους εμπορικούς δρόμους και λίγο μετά να συνοδέψει, με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, την έπαρση της σημαίας στον κεντρικό ιστό του Δημαρχείου.

Η θεία λειτουργία και η δοξολογία ιερουργήθηκε από τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Κορέστη με την ευλαβική συμμετοχή πλήθους πιστών της ενορίας.

Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από την εκπαιδευτικό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκύδρας Κωνσταντινιά Τσιτλακίδου, η οποία με τον μεστό της λόγο ανάλυσε τη σημασία της επετείου, τονίζοντας, μεταξύ των άλλων, πως «το μέλλον  δεν το φτιάχνουν οι βολεμένοι, το φτιάχνουν αυτοί που σηκώνουν κεφάλι στην τυραννία».
Λίγο αργότερα, κατατέθηκαν στεφάνια στο Ηρώο και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η παρέλαση από την άλκιμη νεότητα που με ικανοποίηση και περηφάνια την παρακολούθησε μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας.

Με αφορμή τον σημαίνοντα χαρακτήρα της ημέρας η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου δήλωσε τα εξής: «Τιμάμε, σήμερα, με την αρμόζουσα πίστη και δόξα το διπλό εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Δηλαδή, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την ηρωική επανάσταση του 1821που αποτυπώνουν και αναδεικνύουν με τον πιο αρμονικό, διαυγή κι ανάγλυφο τρόπο την ταυτότητα, την ιστορική πορεία και τα ιδεώδη του έθνους μας.

Ανταποκρινόμενοι, λοιπόν, στο πατριωτικό σάλπισμα, και παρά τις καιρικές αντιξοότητες, είμαστε εδώ για ν΄αποδώσουμε την οφειλόμενη τιμή και προσκύνηση στην ιερότητα της ημέρας.
Είμαστε εδώ, συμβολικά και ουσιαστικά, για να διατρανώσουμε ότι με ομόνοια, ομοψυχία και συσπείρωση θα διαφυλάξουμε την εθνική παρακαταθήκη των αγώνων για ειρήνη, ελευθερία, ευημερία, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, ακεραιότητα και σεβασμό σε κάθε ανθρώπινη αξία.
Στο σημείο αυτό, θέλω να ευχαριστήσω τον Αρχιμανδρίτη μας, Άγιο Πατέρα, Αντώνιο Κορέστη, τους εκλεκτούς προσκεκλημένους που μας τιμούν με την παρουσία τους: τον Περιφερειακό Σύμβουλο Πέτρο Ζέρζη, τον Αντισυνταγματάρχη  - Διευθυντή του 3ου Επιτελικού Γραφείου της 2ας Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Κωνσταντίνο Σταυρόπουλο, τον Αναπληρωτή Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έδεσσας Παναγιώτη Φωστηρόπουλο, τον Αναπληρωτή Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας Ευστράτιο Ζαφειρίου. Επίσης, τους Αντιδημάρχους, Μαρία Γιακαμόζη, Χαράλαμπο Γεραντίδη, Μιχάλη Λαουντό, Χρίστο Μακρίδη, Στέλιο Μηνά, τον Πρόεδρο του Ε.Φ.Α.Κ.Π.Π. Στέλιο Σουρουτζίδη, τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους Προέδρους και τους Συμβούλους των Τοπικών Συμβουλίων, τα στελέχη του Δήμου και της Αστυνομίας.

Να συγχαρώ, να επαινέσω και να ευχαριστήσω την καλλικέλαδη φιλαρμονική μας, τη νεολαία των σχολείων και συλλόγων μας για το σφρίγος, τον ενθουσιασμό  και την αντοχή τους, τους εκπαιδευτικούς και τα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων μας.

Και φυσικά, να ευχαριστήσω θερμά τους συμπολίτες και τους επισκέπτες μας που συμμετείχαν κι αγκάλιασαν με περισσή εγκαρδιότητα και φιλοπατρία τις εκδηλώσεις μας.
Ένα μεγάλο εύγε σ΄ολους. Χρόνια πολλά με υγεία, ευλογία και αισιοδοξία».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.