Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014

Επιστολή του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Έδεσσας στον Πρωθυπουργό για την επαναφορά του βασικού μισθού αξιοπρέπειας

Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Έδεσσας Αντώνης Μπουρδάνης, απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, για την επαναφορά του βασικού μισθού αξιοπρέπειας.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:‘’Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων (ΤΟ.ΣΥ.Ν) του Δήμου Έδεσσας, έχει την τιμή να εκπροσωπεί μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας, που θέλει να παραμείνει στον τόπο μας.
Οι νέοι της Έδεσσας και της ευρύτερης περιοχής, άνεργοι στην πλειοψηφία, αλλά και μερικοί εργαζόμενοι, με άθλιους μισθούς, ακούνε κατά καιρούς εσάς, αλλά και άλλους πολιτικούς, να μιλούν για ''ένα αισιόδοξο μέλλον'', χωρίς ωστόσο, αυτό να προσδιορίζεται χρονικά και πάνω από όλα, με ανθρώπινες προθέσεις.

Ζούμε σε μια χώρα, όπου τα τελευταία χρόνια, όλοι έχουμε γίνει ''οικονομολόγοι'', ζούμε σε μια χώρα όπου οι αριθμοί κυριαρχούν και οι άνθρωποι υποφέρουν, ζούμε σε μια χώρα, όπου όλοι μιλούν για προσδοκώμενη ανάκαμψη και στην ουσία αυτό που κυριαρχεί είναι η ''αιμοραγία'' των πολιτών, που συνεχίζουν να συντηρούν ένα αδηφάγο κράτος.

Εμείς οι νέοι, από την φύση μας είμαστε αισιόδοξοι, η υπομονή όμως εξαντλείται, όταν όμως, ζούμε σε συνθήκες που μας επιβάλλουν άλλοι και μάλιστα χωρίς προοπτική και μέλλον, τότε μπορούμε να βρεθούμε στο άλλο άκρο, που φέρνει την απόλυτη δυσπιστία στο πολιτικό σύστημα.
Σήμερα και κάτω από αυτές τις άθλιες συνθήκες. Οι νέοι δεν ανήκουν πλέον σε κόμματα, αλλά στην ίδια κοινωνία.

Το αίτημα είναι απλό, αλλά και δύσκολο στην πολιτική του έννοια.
Θέλουμε ανάσα ζωής για τους Έλληνες και όχι ''χάπια για τον άρρωστο'', όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, που δίνεται πιλοτικά και στο Δήμο μας.

Θέλουμε ''εργασία για όλους'', ''μισθούς αξιοπρεπείς για όλους'', ''ανάπτυξη για όλους''.
Όχι με κομματικά κριτήρια, αλλά με πολιτικά κριτήρια και κυρίως με πράξεις, που δείχνουν ότι η Ελλάδα βαδίζει στο δρόμο μιας νέας αρχής, όχι όμως με υπανάπτυκτες διαθέσεις και κυρίως με ανεξάρτητες πολιτικές, που καθορίζονται στην Ελλάδα και ποτέ στο εξωτερικό.
Επαναφέρετε τον βασικό μισθό αξιοπρέπειας, ακόμη και τώρα, χωρίς λαϊκιστικές, αλλά με ανθρώπινες διαθέσεις.

Δεν αντέχουμε άλλο και ειδικά στα λόγια τα μεγάλα.
Ούτε τους πολιτικούς που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς και ζουν καλύτερα από εμάς.
Αυτή η επικοινωνία είναι μια κραυγή απελπισίας από την επαρχία που απαιτεί αξιοπρέπεια στο σήμερα, αλλά και στο αύριο.’’


Ο Πρόεδρος του ΤΟ.ΣΥ.Ν
Δήμου Έδεσσας

 Αντώνιος Μπουρδάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.