Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Το Γυμνάσιο Προμάχων συμμετείχε στην ημερίδα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο μέσω τηλεδιάσκεψης

Η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο ήταν το θέμα της ημερίδας μέσω τηλεδιάσκεψης, που οργάνωσε η Διεύθυνση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Την Πέμπτη 2-10-2014 την ημερίδα παρακολούθησαν οι μαθητές 469 Γυμνασίων των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Κρήτης.


Το Γυμνάσιο Προμάχων συμμετείχε στην ημερίδα με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ” τάξης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν πάνω σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, ενώ παράλληλα διατύπωσαν ερωτήματα στους ομιλητές και έλαβαν απαντήσεις.

Τα θέματα που περιλάμβανε η ημερίδα αφορούσαν τη χρησιμότητα και τους κινδύνους του διαδικτύου, καθώς και τις μορφές εγκληματικότητας που εμφανίζονται σε αυτό (παιδική πορνογραφία, Cyber Bullying, εκδήλωση πρόθεσης αυτοκτονίας, εθισμός στο διαδίκτυο, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απάτες μέσω διαδικτύου). Το μεγαλύτερο μέρος των ερωτημάτων που υποβλήθηκαν αφορούσε το Facebook και γενικότερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.










promaxoischoolnet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.