Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014

Μήνυμα της Δημάρχου Σκύδρας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Τη συμβολή των πολιτών και των τοπικών αρχών στη βελτίωση των κυκλοφοριακών καταστάσεων και μετακινήσεων και γενικότερα στην αναβάθμιση των αστικών συνθηκών για καλύτερη ποιότητα ζωής αναδεικνύει και φέτος η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας – Μετακίνησης 2014 ( European Mobility Week ).


Ξεκινάει δε από την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου κι ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου με την πρωτοπόρα, ενεργό παρουσία και συμμετοχή του Δήμου μας, του Δήμου  Σκύδρας.

Μέχρι στιγμής, 1.665 πόλεις και φορείς λαμβάνουν μέρος σε παγκόσμιο επίπεδο καταμαρτυρώντας τη σημασία , τη σπουδαιότητα και την αναγνωρισιμότητα ενός θεσμού που έχει πλέον ξεπεράσει τα ευρωπαϊκά δεδομένα κι έχει καταστεί οικουμενικός .

O θεσμός αυτός αποτελεί μετεξέλιξη της ευρωπαΐκής δράσης «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο». Σκοπός του δε, είναι ν΄απαντάει στις ανάγκες και στις επιθυμίες των συνανθρώπων μας για βιώσιμες, καθαρές και πάνω απ΄όλα ανθρώπινες πόλεις και περιοχές. Με τη χρήση εναλλακτικών τρόπων και μέσων μετακίνησης, με λιγότερο κυκλοφοριακό, θόρυβο,  καυσαέριο , περισσότερο πράσινο, περισσότερους ελεύθερους δημόσιους χώρους, καθαρότερο περιβάλλον και φυσικά σεβασμό στον κάθε συμπολίτη μας, (άτομα με ειδικές ανάγκες, παιδιά, άτομα τρίτης ηλικίας κ.α.).
 
Οι εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Σκύδρας, όπως είναι  εικαστικές κι αθλητικές συναντήσεις, ποδηλατοδρομία, περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, ημέρα χωρίς αυτοκίνητο έχουν ως εφαλτήριο, όπως πάντα, τον εθελοντισμό και την εταιρική κοινωνική συμμετοχή .
 
Ας στηρίξουμε, λοιπόν, αγαπητές μου συμπολίτισσες και συμπολίτες τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης – Κινητικότητας κι ας γίνουμε συναυτουργοί και συνοδοιπόροι στη μεγάλη προσπάθεια για έναν φιλικότερο κι ομορφότερο, για όλους μας, κόσμο. Κι αν ο δρόμος είναι μακρύς και τραχύς, μαζί θα τα καταφέρουμε.
Η Δήμαρχος Σκύδρας     
Κατερίνα Ιγνατιάδου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.