Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Παροχή οδηγιών σχετικά µε τη λειτουργία των κέντρων συγκέντρωσης συµπύρηνου ροδάκινου

Εν όψει της έναρξης της παραγωγικής περιόδου του συµπύρηνου ροδάκινου και προκειµένου να διασφαλισθεί η ποσοτική και ποιοτική παραλαβή της πρώτης ύλης στις βιοµηχανίες µεταποίησης παρακαλούµε για τα ακόλουθα:


Οι ενδιαφερόµενοι που προτίθενται να λειτουργήσουν κέντρα συγκέντρωσης
συµπύρηνων ροδάκινων προς µεταποίηση, οφείλουν να ενηµερώσουν εγγράφως σύµφωνα µε το συνηµµένο Υπόδειγµα, την αρµόδια ∆ιεύθυνση Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας για την έναρξη λειτουργίας των κέντρων αυτών.

Η ∆.Α.Ο.Κ. υποχρεούται να χορηγήσει για κάθε κέντρο συγκέντρωσης έναν µοναδιαίο κωδικό, τον οποίο το κάθε κέντρο υποχρεούται να αναγράφει σε κάθε επίσηµο παραστατικό που εκδίδει. Ο κωδικός αριθµός θα εµπεριέχει τα δύο πρώτα γράµµατα της Περιφερειακής Ενότητας, τον αύξοντα αριθµό του κέντρου και την ηµεροµηνία έκδοσης του, όπως πχ. ΗΜ/01/18-07-14. Οι µεταποιητικές επιχειρήσεις υποχρεούνται να παραλαµβάνουν προϊόν από κέντρα συγκέντρωσης στα οποία τους έχει χορηγηθεί κωδικός από την αρµόδια ∆.Α.Ο.Κ.

Οι ∆.Α.Ο.Κ. υποχρεούνται να τηρούν µητρώο των λειτουργούντων στην οικεία Περιφερειακή Ενότητα, κέντρων συγκέντρωσης, το οποίο κοινοποιούν στην αρµόδια ∆.Ο.Υ. καθώς και στο ΥπΑΑΤ, ∆/νση Μ.Τ.&Π.Ε.. Τα λειτουργούντα κέντρα συγκέντρωσης προκειµένου να διασφαλιστεί η εύρυθµη διακίνηση των συµπύρηνων ροδάκινων, καθώς και η ποιοτική και ποσοτική παραλαβή τους, οφείλουν να πληρούν τουλάχιστον τους κάτωθι όρους λειτουργίας:
• Τα κέντρα πρέπει να λειτουργούν σε σηµεία ώστε να µην παρακωλύεται η συγκοινωνία.
• Σε κάθε κέντρο πρέπει να υπάρχει πινακίδα µε τα στοιχεία του ιδιοκτήτη και τον κωδικό του κέντρου συγκέντρωσης που του έχει χορηγηθεί από την αρµόδια ∆.Α.Ο.Κ.
• Κάθε κέντρο πρέπει να διαθέτει υποδοµή ποιοτικού ελέγχου και να υπάρχει ορισµένος υπεύθυνος για την παραλαβή της πρώτης ύλης.
• Κάθε κέντρο πρέπει να διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισµό για την ζύγιση της παραλαµβανόµενης πρώτης ύλης.
• Η λειτουργία κάθε κέντρου συγκέντρωσης θα πρέπει να είναι σύννοµη µε τη φορολογική νοµοθεσία.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΜΟΣΧΟΣ ΚΟΡΑΣΙ∆ΗΣ 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.