Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Καμαρώστε τον βουλευτή που άλλα έλεγε στις συσκέψεις για τη μικρή ΔΕΗ και άλλα ψήφισε στη βουλή

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας «Με αντικατάσταση οκτώ βουλευτών ψηφίστηκε το νομοσχέδιο!» και όπως ήδη γνωρίζουμε το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» εγκρίθηκε τελικά με 51 ψήφους υπέρ (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ) και 46 ψήφους κατά, από σύσσωμη την αντιπολίτευση.
Μόνο ο ανεξάρτητος βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης (πρώην Ν.Δ.) ψήφισε παρών, μετά το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.


 Συνολικά οκτώ από τους 51 βουλευτές της πλειοψηφίας στο Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής αντικαταστάθηκαν, ώστε το νομοσχέδιο να περάσει χωρίς προβλήματα. Ένας από αυτούς που ήρθε μετά την «αντικατάσταση» είναι ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ Δ.Σταμενίτης. Ο κ.Σταμενίτης παραβρέθηκε σε συσκέψεις που διοργανώθηκαν στην Έδεσσα και στον ΑΗΣ Εδεσσαίου, ο οποίος τότε έριχνε κροκοδείλια δάκρυα για το όλο θέμα. Με άλλα λόγια εδώ μας το έπαιξε «για τα μάτια του κόσμου» ή των ψήφων… ότι είναι μαζί μας και με τους εργαζόμενους κλπ.κλπ. και με περισσή «χαρά» πήγε και το ψήφισε, αφού δέχτηκε να είναι μέσα στους αντικαταστάτες. Αντικαταστάτες για την κυβέρνηση, σημαίνει στρατιωτάκια που θα κάνουν ότι πει ο στρατηγός! Έτσι έγινε και εδώ. Πάντως αυτά δεν είναι καθόλου σοβαρά πράγματα και ούτε έτσι θα κερδίσει κανείς ψήφους. Καλύτερα να μην ερχόσασταν καθόλου κύριε βουλευτά. Αν υπάρχει πολιτικό φιλότιμο, καλύτερα να μας λέτε την αλήθεια. Γιατί μην μας πείτε ότι δεν ξέρατε ότι θα ήσασταν ένας από τους αντικαταστάτες. Μην μας πείτε ότι εκπλαγήκατε για την επιλογή που έγινε στο πρόσωπο σας!!

Και έτσι για την ιστορία, σύμφωνα με το δημοσίευμα:  «Από τη Νέα Δημοκρατία αντικαταστάθηκαν οι Χρίστος Δήμας, Κώστας Κόλλιας, Ελενα Ράπτη, Μάριος Σαλμάς, Μάξιμος Χαρακόπουλος και Ευάγγελος Μπασιάκος. Στη θέση τους ορίστηκαν οι Αδωνις Γεωργιάδης, Θανάσης Μπούρας, Γιάννης Καράμπελας, Χρήστος Κέλλας, Κώστας Σκρέκας, Διονύσης Σταμενίτης.

Από το ΠΑΣΟΚ αντικαταστάθηκαν οι Θάνος Μωραΐτης και Αχμέτ Χατζή Οσμάν από τους Σίμο Κεδίκογλου και Εύη Χριστοφιλοπούλου. Τελικά όμως η κ. Χριστοφιλοπούλου καθυστέρησε να φτάσει στη Βουλή, με αποτέλεσμα να επικρατήσει αμηχανία στο προεδρείο και τελικά ως λύση ανάγκης ορίστηκε ως αντικαταστάτης της… αντικαταστάτριας ο παριστάμενος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος εισηγήθηκε το νομοσχέδιο».

Η ιστορία θα δείξει και σίγουρα οι κάλπες, όποτε κι αν γίνουν εκλογές.

Πηγή: tastv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.