Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Ένα σοκαριστικό βίντεο που αφορά την ασφάλεια, παρουσίασε η VW και μας προτρέπει να αφήσουμε το κινητό στην άκρη όταν οδηγούμε

Με ένα βίντεο που σοκάρει, κάνει την καμπάνια ασφάλειας η VW στην Ασία. Δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, πόσο μπορεί να μας στοιχίσει η έλλειψη προσοχής που προκαλείται από τη χρήση κινητού.



Για το πείραμα και την δημιουργία του βίντεο χρησιμοποίησαν μια αίθουσα κινηματογράφου, στην οποία είχαν εγκαταστήσει εξοπλισμό που μπορούσε να στείλει ένα μαζικό μήνυμα σε όλους τους παρευρισκόμενους την ίδια στιγμή.

Η οθόνη προβάλει ένα αυτοκίνητο που ταξιδεύει και οι θεατές το παρακολουθούν σαν να βρίσκονται στο εσωτερικό του. Κάποια στιγμή χτυπάει το κινητών όλων μαζί και ενώ στρέφουν την προσοχή τους σε αυτό, ακούνε ένα δυνατό θόρυβο. Το αυτοκίνητο, που έχασαν για μια στιγμή από τα μάτια τους, τράκαρε.

Κανένας δεν το είδε γιατί όλοι κοίταζαν το κινητό τους. Αυτό ακριβώς είναι το μήνυμα. Αρκεί μόνο μια στιγμή να χάσεις την προσοχή σου από τον δρόμο και το κακό παραμονεύει. Για αυτό αφήστε τα κινητά στην άκρη και περιμένετε μέχρι το αυτοκίνητο να ακινητοποιηθεί. Η ασφάλεια είναι πάνω από όλα.

Η χρήση κινητών αυτή τη στιγμή και σύμφωνα με τις έρευνες, είναι η πρώτη αιτία πρόκλησης θανατηφόρων ατυχημάτων με αυτοκίνητο.

gazzetta.gr in-motion

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.