Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Μαθητές από το Αγαθονήσι επισκέφτηκαν το Γυμνάσιο των Προμάχων

Μια ευχάριστη επίσκεψη δέχτηκαν σήμερα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Προμάχων. Πιο συγκεκριμένα το σχολείο μας επισκέφτηκαν στα πλαίσια της πολυήμερης εκδρομής τους οι μαθητές μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους από το Γυμνάσιο-Λυκειακές Τάξεις Αγαθονησίου. Πρόκειται για ένα ακριτικό σχολείο της Δωδεκανήσου που λειτουργεί με  συνολικά 4 μόνο μαθητές!


Ο διευθυντής του σχολείου μας κ. Ευστάθιος Πασόης μαζί με το σύλλογο διδασκόντων καλωσόρισαν και  υποδέχτηκαν θερμά τους μακρινούς επισκέπτες, που μας έκαναν την τιμή να μας επισκεφτούν. Ο διευθυντής του Γυμνασίου-Λ.Τ. Αγαθονησίου κ. Γιώργος Γρηγοριάδης (με καταγωγή από τα Γιαννιτσά) μας απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό παρουσιάζοντας τις δύσκολες συνθήκες λειτουργίας του σχολείου του. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην καθυστερημένη στελέχωση του σχολείου του, στην έλλειψη εποπτικών μέσων διδασκαλίας, στην απομόνωση που βιώνουν εκεί μαθητές και καθηγητές καθώς και στον διαφορετικό τρόπο ζωής στο μικρό αυτό νησί των 120 κατοίκων. Ταυτόχρονα τόνισε τη θέληση των νέων ανθρώπων του νησιού να μείνουν στον τόπο τους και να συμβάλλουν στην ανάπτυξή του. Για το σχολείο μας δήλωσε ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την παροχή άρτιας εκπαίδευσης και μας κάλεσε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που μας παρέχονται.
Στη συνέχεια ο κ. Πασόης, αφού ξενάγησε τους μαθητές και τους καθηγητές του Αγαθονησίου στους χώρους του σχολείου μας, τους συνόδευσε κατά την επίσκεψή τους στο μοναστήρι του Αγία Ιλαρίωνα. Νωρίτερα πρόσφερε ως αναμνηστικό δώρο στους επισκέπτες μας από μία εκκλησιαστική εικόνα.


Στη διάρκεια της επίσκεψης τους στο Γυμνάσιο Προμάχων οι μαθητές του Αγαθονησίου είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν την καθηγήτρια Φυσικής του σχολείου μας, κα Γιαννίδου Χρυσούλα, η οποία υπηρέτησε στο Γυμνάσιο Αγαθονησίου κατά την περυσινή σχολική χρονιά. Επιπλέον δέχτηκαν να παραχωρήσουν μια μικρή συνέντευξη στο περιοδικό μας, την οποία και θα δημοσιεύσουμε προσεχώς.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.