Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Θανατηφόρο βακτήριο στη μπύρα Warsteiner – Σοκ στη Γερμανία

Η κορυφαία ζυθοποιία της Γερμανίας βρίσκεται αντιμέτωπη με μια επικίνδυνη απειλή για τη φήμη της και για την καθαρότητα των προϊόντων της .


Σύμφωνα με ρεπορτάζ αποκάλυψη του δικτύου CNBC, ένα δυνητικά θανατηφόρο βακτήριο έχει βρεθεί στο νερό αποβλήτων της ζυθοποιίας Warsteiner της μεγαλύτερης οικογενειακής επιχείρησης παραγωγής μπύρας στη Γερμανία.

 Η ανακάλυψη των βακτηριδίων Legionella στα λύματα του Warsteiner περιγράφεται από τις τοπικές εφημερίδες ως «καταστροφή» για την πόλη και την μπύρα της, η οποία έχει την παραγωγή από το 1753 . Η ζυθοποιία διοικείται από την ένατη γενιά της οικογένειας Cramer .
Παράγεται ανατολικά της πρώην πόλης του χάλυβα στο Ντόρτμουντ, την έδρα της δεύτερης πιο επιτυχημένης ομάδας ποδοσφαίρου της Γερμανίας, και είναι μια από τις πέντε κορυφαίες μάρκες στη Γερμανία.

Το βακτήριο Legionella συνδέεται με την εμφάνιση της νόσου στην πόλη , η οποία έχει μολύνει 165 ανθρώπους και προκάλεσε δύο θανάτους. Εχει βρεθεί στα λύματα που αντλούνται από το εργοστάσιο παραγωγής Warsteiner Brewery, που παράγει 5.000 φιάλες την ώρα, του προϊόντος.

«Κατά την άποψή μας, η ζυθοποιία Warsteiner  δεν θεωρείται προς το παρόν ως η αρχική πηγή της μόλυνσης», δήλωσε ο Frank Seidlitz, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου περιβάλλοντος στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία .

Το υπουργείο περιβάλλοντος στο Ντίσελντορφ δήλωσε ότι τα βακτήρια δεν θα μπορούσα να επιβιώσουν στην μπύρα. «Η διαδικασία της ζυθοποιίας φτάνει σε θερμοκρασία 100 ° C, ενώ τα βακτήρια δεν μπορούν να επιβιώσουν πάνω από 60 ° C», σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου .

Όλες οι μπύρες στη Γερμανία παράγονται σύμφωνα με τους αυστηρούς κανόνες του λεγόμενου Reinheitsgebot , ένας νόμος καθαρότητας πρώτη φορά ψηφίστηκε στη Βαυαρία το 1516 , η οποία προβλέπει ότι μόνο το νερό , λυκίσκο και το κριθάρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συστατικά για την μπύρα.

bankwars.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.