Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2013

Εθελούσια αποχώρηση εργαζομένων με μισή αποζημίωση; Καινοτομίες στη ΣΕΚΑΠ από Ιβάν Σαββίδη !

Επιβεβαιώνεται τις τελευταίες μέρες και από πολλές πλευρές, ειδικά από τους εργαζόμενους, η πληροφορία γύρω από τον τρόπο που επιχειρεί η νέα ιδιοκτησία της ΣΕΚΑΠ να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων στο εργοστάσιο.


Έτσι μετά την πρόσκληση για εθελούσια έξοδο και το ενδιαφέρον που έδειξαν περίπου 40 εργαζόμενοι, κάποιοι από αυτούς κλήθηκαν από τη νέα ιδιοκτησία για να συζητήσουν τους όρους της αποχώρησής τους. Όμως, τους περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη καθώς αυτό που τους προτάθηκε ήταν να δεχτούν να πάρουν το ήμισυ της αποζημίωσης που δικαιούνται και να αποχωρήσουν !

Όπως ήταν λογικό οι πρώτοι εργαζόμενοι, στους οποίους προτάθηκε αρνήθηκαν κάτι τέτοιο. Όπως σημείωσαν, μάλιστα, πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου σημαίνει παροχή κινήτρων για να αποδεχθεί ο εργαζόμενος την αποχώρηση και, στις περισσότερες περιπτώσεις, αποζημίωση μεγαλύτερη της προβλεπόμενης. Όπως σημείωσαν αν απολυθούν χωρίς τη θέλησή τους θα λάβουν στο ακέραιο της αποζημίωση, ενώ αν δεχτούν τους όρους της διοίκησης θα πάρουν το ήμισυ της αποζημίωσης !

Παραμένει άγνωστο αν πράγματι η διοίκηση έχει αυτές τις παράλογες και περίεργες απόψεις ή αν επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας για να πείσει εργαζόμενους να αποχωρήσουν απεμπολώντας δικαιώματά τους αλλά η κατάσταση στο εργοστάσιο συνιστά αναστάτωση. Tέλος, όπως είναι γνωστό, από τους εργαζόμενους έχει γίνει παράσταση στην Επιθεώρηση Εργασίας.

xanthipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.