Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Τζιτζικώστας για τα αρχαία του μετρό: Θέλουμε εφήμερη απόσπαση των αρχαιοτήτων και επανατοποθέτησή τους στο ίδιο σημείο

Μετά το πέρας της σύσκεψης, σχετικά με το ζήτημα των αρχαιολογικών ευρημάτων του Μετρό Θεσσαλονίκης στη στάση Βενιζέλου...
που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης υπό την προεδρεία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου και με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε την ακόλουθη δήλωση:


“Ως Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που, μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, η δημόσια διαβούλευση σχετικά με το ζήτημα των αρχαιολογικών ευρημάτων στο σταθμό του Μετρό Θεσσαλονίκης στην οδό Βενιζέλου είχε ουσιαστικά αποτελέσματα.

Μετά από έναν εποικοδομητικό δημόσιο διάλογο μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων και ειδικότερα μετά τη σημερινή σύσκεψη καταλήγουμε στην οριστική επίλυση του μείζονος αυτού θέματος, το οποίο αποτέλεσε σημείο αιχμής και είχε εγείρει ποικίλες διαφορετικές θέσεις και απόψεις. Ταυτόχρονα, ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αισθανόμαστε απόλυτα δικαιωμένοι γιατί η απόφαση, στην οποία καταλήξαμε σήμερα, είναι ουσιαστικά η αρχική μας θέση, δηλαδή η προσωρινή απόσπαση των αρχαιοτήτων και η επανατοποθέτησή τους στο ίδιο σημείο μετά το πέρας των εργασιών, ώστε να διαφυλαχθεί η πολιτισμική μας κληρονομιά και, παράλληλα, να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το αναπτυξιακό έργο του Μετρό, ένα έργο πνοής όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη, αλλά και για ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία.

Δεν ήμασταν από την αρχή θιασώτες των ακραίων απόψεων που υποστήριζαν είτε τη διακοπή του έργου είτε τη μόνιμη μεταφορά των αρχαιολογικών ευρημάτων στη δυτική πλευρά της πόλης, αλλά υποστηριχτές επιστημονικά εφικτών λύσεων προς όφελος της ανάπτυξης της περιοχής μας. Με τη λύση αυτή δημιουργείται ο πρώτος και σημαντικότερος σταθμός- μουσείο σε ολόκληρη την Ευρώπη. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, τον Πάνο Παναγιωτόπουλο, που συμμετείχε στις προσπάθειες όλων μας να δώσουμε τη βέλτιστη λύση στο ζήτημα. Όλοι εμείς οι αρμόδιοι φορείς αποδείξαμε για μια ακόμη φορά πως όταν είμαστε ενωμένοι και χωρίς παρωπίδες, αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας και δίνουμε λύσεις.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.