Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Bloomberg: Οι Έλληνες εγκαταλείπουν τις σπουδές τους, για να γίνουν σερβιτόροι με 500 ευρώ

«Ο τουρισμός είναι η «βιομηχανία» που συντηρεί χιλιάδες Έλληνες και αναμένεται να συμβάλλει στην έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση. Μέχρι όμως να γίνει αισθητή η πολυαναμενόμενη ανάπτυξη, πολλοί νέοι αναγκάζονται και μεταναστεύουν και όσοι μένουν, συχνά εγκαταλείπουν τις σπουδές τους για να σερβίρουν καφέ στην Πλάκα...
κερδίζοντας 500 ευρώ το μήνα που τους βοηθούν να μείνουν εκτός της στρατιάς των ανέργων οι οποίοι και αυξάνονται συνεχώς. Το να μην χάσουν την δουλειά τους έχει γίνει μια καθημερινή αγωνία για τα 3,6 εκατομμύρια των Ελλήνων που ακόμη εργάζονται.

Η Ελλάδα έχει την αγία τριάδα των κρίσεων, λέει ο Ανδρέας Κούτρας, σύμβουλος σε επενδυτική εταιρεία με έδρα την Ελβετία. «Έχει κρίση δημοσίου χρέους, τραπεζική κρίση, πολιτικο-πολιτισμική κρίση. Έχει γίνει ο φάρος της Ευρώπης (που προειδοποιεί): μείνετε μακριά από αυτή την περιοχή» υποστηρίζει ο Α. Κούτρας».

«Δεν βλέπω καμία αλλαγή στο τεράστιο μέγεθος του χρέους», δήλωσε ο Bruce Stout, διευθυντής του Murray International Trust στο Εδιμβούργο και επισκέπτης της Κρήτης φέτος. Στους δρόμους της Αθήνας βλέπεις Ελληνες και άλλους να κοιμούνται στις πόρτες τραπεζών και καταστημάτων. Ομοίως, τα λεωφορεία του αεροδρομίου που αφήνουν τους τουρίστες στους δρόμους της πλατείας Συντάγματος απέναντι από το Κοινοβούλιο, συχνά μπλοκάρονται από τους ζητιάνους που σκύβουν με τα χέρια απλωμένα στις άκρες των πεζοδρομίων».

Πηγή: Bloomberg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.