Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Τριήμερο μουσικών πολιτιστικών εκδηλώσεων

Πάνω στα υψηλότερα οροπέδια του Πάικου, στα χίλια διακόσια μέτρα υψόμετρο, είναι κτισμένα τα Λιβάδια ή Μεγάλα Λιβάδια, ένα χωριό του Ν. Κιλκίς που μέχρι τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο...
ήταν ένας από τους μεγαλύτερους βλαχόφωνους οικισμούς της Μακεδονίας.






Τα Λιβάδια φημίζονται για τις νόστιμες πατάτες τους αλλά και για το αντάμωμα των Βλάχων.

Στην περιοχή θα βρείτε έναν καλό κοινοτικό ξενώνα, το Μοσχόπολις, με καφέ και εστιατόριο. Μπορείτε να απολαύσετε τοπικά εδέσματα σε ένα παραδοσιακό και όμορφο περιβάλλον το οποίο φροντίζουν με προσωπικό μεράκι οι λιγοστοί κάτοικοι της περιοχής που αγαπούν τόσο τον τόπο τους.






Το ερχόμενο Σάββατο 20-07-2013 ο Ορειβατικός και Χιονοδρομικός Σύλλογος της περιοχής διοργανώνει τριήμερο μουσικών πολιτιστικών εκδηλώσεων στην κεντρική πλατεία.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:

-Έναρξη εκδηλώσεων Σάββατο 20/7, 21’00: Λαϊκή βραδιά με τον Αλέξανδρο Παπαδημητρίου.

-Κυριακή 21/7: Βλάχικη και Δημοτική βραδιά με τον Dj Γιώργο Τομπουλίδη

-Δευτέρα 22/7(Πανσέληνος): Μουσικό πάρτυ με ξένη και ελληνική μουσική από τον μουσικό παραγωγό του Ράδιο Θεσσαλονίκη, 94,5 FM, Μάκη Παζαρτζή.



Η πρόσβαση στα Λιβάδια γίνεται μέσω της Εθνικής οδού E75 μέχρι τον κόμβο Πολυκάστρου. Κατόπιν κατευθύνεστε Ανατολικά προς Αξιούπολη, Στάθη, Γουμένισσα, Γρίβα. Ή μέσω της Εθνικής οδού E86 μέχρι τα Γιαννιτσά και έπειτα Βορειο-Ανατολικά προς Γουμένισσα μέσω Δαμιανού, Λεπτοκαρυάς. Απο την Γουμένισσα, σε μια μαγευτική ορεινή διαδρομή στο όρος Πάικο, και αφού περάσετε διαδοχικά τα χωριά Γρίβα και Καστανερή φτάνετε στα Λιβάδια.

Από την Αριδαία κατευθύνεστε προς Αρχάγγελο:


Διαδρομές ανάμεσα σε βελανιδιές, καστανιές, οξιές, μαγευτικά τοπία και τοποθεσίες μέσα στο πυκνό δάσος, μονοπάτια με εντυπωσιακούς καταρράκτες, γραφικά χωριά με παραδοσιακά πέτρινα σπίτια, ξενώνες και παραδοσιακά προϊόντα.



Πληροφορίες: 6983457239 κ. Στέλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.