Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Παρέμβαση του ΤΟ.ΣΥ.Ν Δήμου Έδεσσας για τις εξετάσεις

Με αφορμή την διενέργεια των προαγωγικών και εισαγωγικών εξετάσεων, το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Έδεσσας επισημαίνει τα εξής:



« Τούτες τις μέρες, καλούνται να αποδείξουν πρώτα απ΄όλα στους ίδιους ότι μπορούν να είναι αποτελεσματικοί, σε ότι αφορά τις εξετάσεις που δίνουν, τόσο για την προαγωγή τους, όσο και για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας.



Είμαστε βέβαιοι ότι το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τις προσπάθειες τους, ωστόσο, θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι δυσκολίες που ο καθένας από εμάς καλείται να αντιμετωπίση μπροστά του είναι πολλές και δύσκολες.

Το πτυχίο της αποφοίτησης και της Πανεπιστημιακής γνώσης υπο τις σημερινές συνθήκες, παραμένει ένα απλό χαρτί, που δυστυχώς δεν ‘’εξαργυρώνει’’ όπως θα πρέπει το αποτέλεσμα της γνώσης, που κατακτιέται με κόπους και οικογενειακές θυσίες.

Η νέα γενιά, όσο ποτέ άλλοτε, νιώθει εγκλωβισμένη σ΄αυτην την διαρκή κρίση, που καταστρέφει όνειρα και φιλοδοξίες και απαγορεύει κάθε διάθεση για προσφορά από τους νέους στην κοινωνία.

Θέλουμε νέους με ανώτερη μόρφωση, δεν θέλουμε όμως νέους ‘’βουτηγμένους’’ στην ανεργία και στην αβεβαιότητα.

Θέλουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που να παράγει οφελιμότητα, δεν θέλουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που παράγει επιστήμονες – ρομπότ και δεδηλωμένα μακροχρόνια πτυχιούχους άνεργους.

Κατανοούμε απόλυτα τα ‘’θέλω’’ του καθενός για την πρόοδο στην  ζωή του, πρέπει όμως, να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να ανατρέψουμε τις δυσμενείς συνθήκες που δημιουργούν όλο αυτό το δραματικό σκηνικό για τη νέα γενιά.

Οι εξετάσεις σημαίνουν την αρχή για την διάρκεια των προσπαθειών, που σαν στόχο έχουν να δώσουν στην κοινωνία μια νέα γενιά αποτελεσματική και παραγωγική.Αυτή την γενιά, που καλείται να αλλάξει το σκηνικό της υφιστάμενης κρίσης, μέσα από τα οράματα και την δημιουργική διάθεση που πρέπει να την χαρακτηρίζει.

Απομονώνοντας όλους αυτούς που μας οδήγησαν έδω και επικροτώντας την δυναμική των συνοδοιπόρων της, που θέλουν να αγωνιστούν μαζί της για ένα καλύτερο μέλλον.

Καλή επιτυχία σ΄όλους, όχι μόνο για το σήμερα, αλλά για πάντα».



Ο Πρόεδρος του ΤΟ.ΣΥ.Ν
       Δήμου Έδεσσας

Αντώνιος Μπουρδάνης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.