Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Η απάντηση του Φέντερερ στον 14χρονο Μάριο από τα Γιαννιτσά

Στο Κατάρ προκειμένου να πάρει το βραβείο του για την έκθεση που τον έκανε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε 1 εκατομμύριο νέους από 55 χώρες, ταξίδεψε ο Μάριος από τα Γιαννιτσά.
 Η έκθεσή του μάλιστα φαίνεται πως συγκίνησε και τον ίδιο τον Ρότζερ Φέντερερ, στον οποίο απευθυνόταν η έκθεση του 14χρονου.

Όπως αποκάλυψε ο 14χρονος Μάριος, ο αθλητής του έγραψε ένα γράμμα στο οποίο αναφέρει πως είναι ενήμερος για την έκθεσή του για εκείνον και πως τον "άγγιξαν" όσα έγραψε.

Η εμπειρία της βράβευσης στο Κατάρ, στο πλαίσιο του 25ου συνεδρίου της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης, όπως λέει ο 14χρονος ήταν μοναδική.

"Ξαφνικά βρέθηκα μπροστά σε μία τεράστια αίθουσα με πάρα πολλούς ανθρώπους. Αρχικά αγχώθηκα, αλλά γρήγορα το ξεπέρασα, διάβασα την έκθεσή μου στα ελληνικά και μετά απάντησα στις ερωτήσεις που μου ετέθησαν στα αγγλικά".

Στο Κατάρ έμεινε τρεις μέρες κι αυτό που τον εντυπωσίασε περισσότερο, όπως λέει, ήταν "τα τεράστια κι εντυπωσιακά κτίρια και το πόσο πρόθυμοι ήταν όλοι να μας εξυπηρετήσουν και να μας βοηθήσουν".


Με λόγο σεμνό και απαράμιλλη ευγένεια, ο 14χρονος μαθητής από τα Γιαννιτσά θεωρεί στήριγμα και οδηγό σε κάθε του προσπάθεια στη ζωή την οικογένειά του και τις αρχές της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της υπομονής και της αγάπης, όπως χαρακτηριστικά λέει.

Από το πλευρό του στην ξεχωριστή αυτή εμπειρία που βίωσε στο Κατάρ δεν θα μπορούσε να λείπει η μητέρα του Χρυσάνθη, η οποία δεν κρύβει τη χαρά της όχι μόνο για τη διάκριση του γιου της, αλλά,  "και για το γεγονός ότι ακούστηκε το όνομα της πατρίδας μας, με τρόπο χαρμόσυνο και θετικό, παγκοσμίως".

Γιατρός στο επάγγελμα και μητέρα άλλων τεσσάρων παιδιών, η Χρυσάνθη Χατζηδήμου τονίζει ακόμη την πίστη της στη νέα γενιά που μπορεί, όπως λέει, να διεκδικήσει τα πολλά χρυσά «μετάλλια» που δικαιούται η Ελλάδα.

Πηγή: ΑΜΠΕ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.