Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Πρώτη καταδίκη... αθώου στη Γαλλία για πειρατεία

Επιδικάστηκε το πρώτο πρόστιμο για παράνομο κατέβασμα υλικού, σύμφωνα με το γαλλικό νόμο "των τριών χτυπημάτων", Hadopi, ο οποίος είχε ψηφιστεί με στόχο την πάταξη της πειρατείας.


Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, επιβλήθηκε πρόστιμο 150 ευρώ σε έναν σαραντάχρονο, ο οποίος ουσιαστικά ήταν… αθώος! Η (πρώην) σύζυγός του κατέβασε τραγούδια και το σκεπτικό του δικαστηρίου ήταν ότι ο σαραντάχρονος "δεν την απέτρεψε", για τον λόγο αυτό τον καταδίκασαν.

Ο συγκεκριμένος ήταν ο πρώτος που δέχθηκε "το τρίτο χτύπημα", αλλά δεν τιμωρήθηκε τελικά με τη μέγιστη ποινή, αυτή της διακοπής της σύνδεσής του.

Οι εταιρείες που κατέχουν και διαχειρίζονται τα πνευματικά δικαιώματα, δήλωσαν πως ο νόμος έχει αποτέλεσμα, αφού με την εφαρμογή του, το 2010, η χρήση του iTunes αυξήθηκε.

Τότε, 736.000 άτομα έλαβαν την πρώτη ειδοποίηση, 62.000 τη δεύτερη και 165 την τρίτη. Η Διεθνής Ένωση Δισκογραφικών Εταιρειών, υποστηρίζει πως το αποτέλεσμα ήταν να ωφεληθεί η γαλλική οικονομία 13,8 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, η κυβέρνηση στη Γαλλία άλλαξε και οι σοσιαλιστές που ανέλαβαν, είχαν δηλώσει πως εφόσον εκλεγούν θα καταργήσουν το συγκεκριμένο νόμο. Η υπουργός πολιτισμού Aurelie Filippetti, είχε δηλώσει πριν μερικές εβδομάδες πως επανεξετάζεται ο νόμος Hadopi, αφού κοστίζει 12 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση και η αποτελεσματικότητά του είναι μάλλον δυσανάλογη.

Πηγή:e-pcmag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.