Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Νέα ευρήματα στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη

Το Opportunity, ρoβερ της NASA το οποίο βρίσκεται στον Άρη περίπου 8 1/2 χρόνια, έστειλε εικόνες από το έδαφος του πλανήτη που απεικονίζουν έναν σχηματισμό σφαιριδίων στο σημείο Κέρκγουντ του κρατήρα Έντεβορ.




Πρόκειται για έναν σχηματισμό εντελώς διαφορετικό από αυτόν που οι επιστήμονες της NASA είχαν ονομάσει “Martian Blueberries”. Ορισμένα από αυτά τα σφαιρίδια έχουν διαβρωθεί αποκαλύπτοντας έτσι τα εσωτερικά δομικά τους χαρακτηριστικά. Η δομή, η κατανομή, η συγκέντρωση, καθώς και η χημική τους σύσταση (όχι πλούσια σε σίδηρο όπως τα “blueberries”), απασχολούν τους ειδικούς οι οποίοι ανακοίνωσαν πως ενδέχεται να αντλήσουν πληροφορίες από αυτά σχετικά με τις περιβαλλοντικές συνθήκες που επικρατούσαν στον Κόκκινο Πλανήτη κατά το παρελθόν.

Πηγή: nasa.gov  smh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.