Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014

Προβλήματα με τις μετακινήσεις των μαθητών σε απομακρυσμένες περιοχές της Αλμωπίας

Αντιπροσωπεία γονέων και κηδεμόνων από απομακρυσμένες Τοπικές Κοινότητες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας (Αρχαγγέλου, Λαγκαδιάς, Περίκλειας, Νότιας και Αετοχωρίου του Δήμου Αλμωπίας) επισκέφτηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεοδωρίδη, προκειμένου να του εκθέσουν το πρόβλημα με τη μετακίνηση των παιδιών τους στις σχολικές μονάδες της περιοχής.Τα Υπουργεία Εσωτερικών, Ανάπτυξης – Ανταγωνιστικότητας – Υποδομών – Μεταφορών και Δικτύων, Οικονομικών, Παιδείας – Θρησκευμάτων – Πολιτισμού και Αθλητισμού με νομοθετική ρύθμιση (ΚΥΑ 24001/14-6-2013) και σειρά διευκρινιστικών εγκυκλίων, καθορίζουν τους όρους μετακίνησης των μαθητών απομακρυσμένες περιοχών, προς και από τις σχολικές μονάδες, με μέσα δημόσιας μεταφοράς (λεωφορεία και ταξί). Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας έχει την ευθύνη διενέργειας των σχετικών διαγωνισμών και ρύθμισης των μετακινήσεων σε τοπικό επίπεδο, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Οι ιδιαίτερα αυστηροί όροι που προβλέπονται από τη νομοθεσία έχουν ως αποτέλεσμα οι συνθήκες μετακίνησης να μην είναι ικανοποιητικές. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι μαθητές αναγκάζονται να παραμένουν πολλές ώρες σε αναμονή ή να συνωστίζονται με πολλούς άλλους επιβάτες.  

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης είχε ήδη αποστείλει κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης της παραπάνω ΚΥΑ τις ενστάσεις του και είχε επισημάνει τις δυσλειτουργίες που θα υπήρχαν. Ακόμη, έχει αποστείλει κατ’ επανάληψη επιστολές και έγγραφα στους αρμόδιους φορείς και, μετά από τη σημερινή επίσκεψη των γονέων, θα προβεί σε νέα ενημέρωσή τους.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.