Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015

Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Υλοποιούμε το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής με ευαισθησία και υπευθυνότητα

Ενημερωτική συνάντηση εργασίας για το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη. Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των Κοινωνικών Εταίρων της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Πέλλας πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ενημέρωση των παρευρισκομένων για τις ενέργειες που έχουν γίνει στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος και για την προετοιμασία για την διανομή των προϊόντων το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης τόνισε την ανάγκη συνεργασίας όλων των κοινωνικών εταίρων για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος. Συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωρίδης δήλωσε: «Βρισκόμαστε χρονικά λίγο πριν την έναρξη του προγράμματος και θα ήθελα να αναφέρω ότι έχουμε κάνει στοχευμένες προσπάθειες, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, με την Περιφέρεια και όλους τους Κοινωνικούς Εταίρους που είναι μέλη της Κοινωνικής Σύμπραξης για την αποτελεσματική οργάνωση του προγράμματος. Θέλω να τονίσω ότι είμαστε από τις πρώτες Κοινωνικές Συμπράξεις οι οποίες είναι έτοιμες να υλοποιήσουν την πρώτη δράση του προγράμματος για το 2015. Παρακολουθώ στενά όλο αυτό το διάστημα την προετοιμασία καθώς και τις διαδικασίες και θα είμαι σε συνεχή επικοινωνία με όλους. Υλοποιούμε το πρόγραμμα επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής με ευαισθησία και με υπευθυνότητα, όπως αρμόζει στους ωφελούμενους συμπολίτες μας. Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σε όλα τα στελέχη των υπηρεσιών που θα απασχοληθούν στο πρόγραμμα, για την χορήγηση των τροφίμων και των ειδών στους συμπολίτες μας, έτσι ώστε, όλες οι ενέργειες να είναι σύμφωνες με το πλαίσιο που διέπει το πρόγραμμα. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους εκπροσώπους τους καθώς και τους εθελοντές για την πολύτιμη συμβολή τους. Οι ανάγκες των συμπολιτών μας είναι μεγαλύτερες, ιδιαίτερα τώρα που πλησιάζουμε στις ημέρες των Χριστουγέννων. Εύχομαι καλή επιτυχία».

Στη συνέχεια, η υπεύθυνη υλοποίησης του έργου κ. Ελένη Καραντώνη παρουσίασε το θεσμικό πλαίσιο και τις μέχρι τώρα ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί από την πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης. Η κ. Καραντώνη ζήτησε τη συνεργασία όλων των φορέων για τη διανομή των τροφίμων και των ειδών στους ωφελούμενους σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Εργασίας και του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους.

Στη συνέχεια υπήρξε εποικοδομητικός διάλογος και συζητήθηκαν διαδικαστικά και οργανωτικά θέματα. Όλοι εξέφρασαν την άποψη ότι για να πετύχει το πρόγραμμα και να ανταποκριθεί στον σκοπό του πρέπει να υπάρξει συλλογική προσπάθεια τηρώντας το πλαίσιο που έχει τεθεί από τις Ευρωπαϊκές οδηγίες και κανονισμούς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Εκπρόσωπος τη Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Αρχιμανδρίτης Πάτερ Μάξιμος Χατζής, οι κ.κ. Αντιδήμαρχοι Αλμωπίας και Έδεσσας Γιώργος Τσιμτσιρίδης και Μαρία Βλάχου – Κατσάρα αντίστοιχα, εκπρόσωπος του Κέντρου Πρόληψης ΟΡΑΜΑ, του Συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας και όλα τα εμπλεκόμενα υπηρεσιακά στελέχη των τεσσάρων Δήμων και της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.