Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015

Παρουσίαση τόμου για την ιστορία και τον πολιτισμό της Έδεσσας

Στην έκδοση του τόμου των πρακτικών του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συμποσίου με τίτλο "Η Έδεσσα και η Περιοχής της. Ιστορία και Πολιτισμός" προχώρησε ο Δήμος Έδεσσας. Η παρουσίαση του τόμου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Έδεσσας.Για την εκδήλωση συνεργάστηκαν ο Δήμος Έδεσσας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας και οι επιμελητές του τόμου κ. Αναστασία και Παύλος Χρυσοστόμου, ενώ τελέστηκε και μνημόσυνο για τον Ανδρέα Βαβρίτσα που συνέβαλε σημαντικά στην πραγματοποίηση των ανασκαφών στην περιοχή του Λόγγου.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό συνέδριο, καθώς όπως φαίνεται και μέσα από τις σελίδες των πρακτικών αναδείχθηκαν σημαντικά ιστορικά στοιχεία της περιοχής με τις παρουσιάσεις και το διάλογο που ακολούθησε. Η σημασία του συνεδρίου και των πρακτικών που εκδόθηκαν είναι πολύ μεγάλη για την Έδεσσα και το πανελλήνιο, διότι ανέδειξε την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού στον τόπο μας, που είναι η κοιτίδα του Μακεδονικού Κράτους του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου ευχαρίστησε την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κα Ελισάβετ Τσιγαρίδα και τους συνεργάτες της, τους επιμελητές του τόμου κα Αναστασία και κ. Παύλο Χρυσοστόμου, τον κ. Ηλία Λαζαρίδη και τα μέλη του Συλλόγου "Τημενίδες" και τον Ευθύμη Βαγουρδή που συνέβαλε στην έκδοση των πρακτικών. Επίσης, αναφέρθηκε στη συνεισφορά του Ανδρέα Βαβρίτσα και τόνισε τη σημασία των πρακτικών του συνεδρίου, που παρουσιάζουν σημαντικές πτυχές της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής της Έδεσσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.