Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Καρασμάνης Γεώργιος: «Να μην καταργηθούν τα Αστυνομικά Τμήματα Κρύας Βρύσης και Άρνισσας»

Μόλις χθες παρουσιάστηκε και επισήμως από κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες στην Θεσσαλονίκη, το σχέδιο της Κυβέρνησης για την (υποτιθέμενη) ¨αναδιάρθρωση¨ των αστυνομικών υπηρεσιών, σύμφωνα με το οποίο επίκειται η κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων Κρύας Βρύσης  και Άρνισσας.


Σε μια περίοδο που η εγκληματικότητα τόσο στα αστικά και ημιαστικά κέντρα, όσο και στην ύπαιθρο, προσλαμβάνει δυστυχώς εφιαλτικές διαστάσεις, η οριστική όπως φαίνεται απόφαση για κατάργηση των δύο Αστυνομικών Τμημάτων του Νομού μας, έχει προκαλέσει έντονες και εύλογες ανησυχίες στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι διαπιστώνουν πως το εναπομείναν αίσθημα ασφαλείας τους, πλήττεται ακόμη περισσότερο.

Είναι προφανές ότι, η και επισήμως προαναγγελλόμενη κατάργηση, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το σύνολο της τοπικής κοινωνίας η οποία απαιτούσε και απαιτεί, όχι μόνον τη συνέχιση λειτουργίας των δύο αστυνομικών Τμημάτων, αλλά και την περαιτέρω άμεση και ουσιαστική ενίσχυσή τους σε αστυνομικό προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα να παρέχουν και να βελτιώσουν την ασφάλεια σε περιοχές με μεγάλο αριθμό αλλοδαπών και τουριστών, όπως προσδοκούν οι κάτοικοι – νοικοκυραίοι και επαγγελματίες - από τα Α.Τ. Κρύας Βρύσης και Άρνισσας αντίστοιχα.

Είναι επιεικώς ακατανόητο και εξοργιστικό, να εκτιμά το Υπουργείο και, προφανώς η Κυβέρνηση ότι, τα δεδομένα και γνωστά προβλήματα ελλιπούς στελέχωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νομού, μπορούν να αντιμετωπιστούν με την κατάργηση Αστυνομικών Τμημάτων και την μεταφορά του ίδιου αριθμού αστυνομικών απλώς σε άλλη υπηρεσία. Ειδικότερα, στο σχέδιο που προτάθηκε θα μεταφερθεί περίπου λιγότερο από το 6% του αστυνομικού προσωπικού σε άλλη υπηρεσία. Ωσάν με τη συγκεκριμένη επιλογή, να αντιμετωπίζεται – αν είναι δυνατόν - η μεγάλη έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, ή, να επιτυγχάνεται  εξοικονόμηση προσωπικού και εξορθολογισμός κατανομής του.!!!

ΕΠΕΙΔΗ
Υπάρχουν εφικτές λύσεις στο μείζον αυτό κοινωνικό πρόβλημα, όπως:
*Το Αστυνομικό Τμήμα Κρύας Βρύσης να στελεχωθεί πλήρως και να ενισχυθεί άμεσα κι αφού αλλάξει η εδαφική και πληθυσμιακή αρμοδιότητα του, να αστυνομεύει και τις περιοχές του πρώην Δήμου Μεγάλου Αλεξάνδρου. Έτσι, και το Αστυνομικό Τμήμα Κρύας Βρύσης θα παρέχει υπηρεσίες ασφαλείας σε όλη αυτή την ευρύτερη περιοχή αλλά και όλες οι Αστυνομικές Υπηρεσίες των Γιαννιτσών θα αστυνομεύουν αποτελεσματικότερα τις λοιπές περιοχές αφού δεν έχουν μια αχανή περιοχή αστυνόμευσης, ενώ κάτι ανάλογο μπορεί να γίνει και με το Αστυνομικό Τμήμα Άρνισσας.      
Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κύριε Υπουργέ :
Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβεί προσωπικά εσείς και η Κυβέρνηση για την αποτροπή εφαρμογής, της κατάργησης των Αστυνομικών Τμημάτων Κρύας Βρύσης και Άρνισσας. Υπηρεσίες οι οποίες έχουν αποδειχθεί ότι παρέχουν υψηλές υπηρεσίες ασφαλείας στους πολίτες, σε περιοχές με μεγάλο αριθμό αλλοδαπών και τουριστών αντίστοιχα και από τα οποία εξιχνιάζονται καθημερινά παραβατικές ενέργειες;

Ο Ερωτών 

Γιώργος Καρασμάνης
Βουλευτής Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.