Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015

Δήλωση της Δημάρχου Σκύδρας για τον ισχυρισμό του Υπουργού Παιδείας περί εθνοκάθαρσης των Ελλήνων του Πόντου

Ασέβεια στη μνήμη των σφαγιασθένων Ελλήνων του Πόντου από τις τουρκικές θηριωδίες, πρόκληση στην ιστορική εθνική συνείδηση και στους αγώνες ολόκληρου του ελληνισμού, προσβολή και περιφρόνηση του ελληνικού κράτους και του κοινοβουλίου που έστω και με καθυστέρηση αναγνώρισε από το 1994 τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού ανακηρύσσοντας παράλληλα την 19η Μαΐου ως...
Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο
αποτελούν οι ανιστόρητοι και αντιπατριωτικοί ισχυρισμοί του Υπουργού Παιδείας Νικόλαου Φίλη περί εθνοκάθαρσης κι όχι γενοκτονίας όπως ορθά και δίκαια έχει αναγνωριστεί κι από τη διεθνή κοινότητα.

Ο ελιγμός και η προσπάθεια ν΄ανασκεαστούν ή να υποβαθμιστούν οι ισχυρισμοί του κ. Υπουργού δεν ελαφρύνουν τη θέση του, ούτε απαλύνουν τον πόνο, την πικρία, ούτε μπορούν να μειώσουν τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση των συμπατριωτών μας, ειδικά και λόγω της ευαίσθητης θέσης που του εμπιστεύθηκε ο κ. Πρωθυπουργός.

Επίσης, κάθε προσπάθεια εξαίρεσης της Ελληνικής Ποντιακής Ιστορίας και γενικότερα του Ελληνισμού της Ανατολής από τη σχολική ύλη θα είναι κατακριτέα, απαράδεκτη και προδοτική.
Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, ο όπου γης ελληνισμός ενωμένος, αλληλέγγυος, χωρίς μίση κι εμπάθειες, προχωράει μπροστά αγωνιζόμενος για την ειρήνη, την πρόοδο και την ανάπτυξη του έθνους και της ανθρωπότητας.

Η Δήμαρχος Σκύδρας 
Κατερίνα Ιγνατιάδου                                                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.