Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Μήνυμα της Δημάρχου Σκύδρας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Η ιστορική, ανά τους αιώνες, πορεία  του έθνους μας χαρακτηρίζεται από διαρκείς αγώνες για δημοκρατία, ανεξαρτησία, ειρήνη, κοινωνική πρόοδο και δικαιοσύνη.


Στο πλαίσιο αυτό, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και μετά τον επετειακό εορτασμό του βροντερού ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου κατά των φασιστικών – ναζιστικών δυνάμεων του Άξονα γιορτάζουμε μια άλλη λαμπρή σελίδα της ιστορίας μας, την ηρωική εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου 1973 κατά της χούντας των απριλιανών. Ακολουθούν, βεβαίως, εκδηλώσεις τιμής και δόξας για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων (Σάββατο 21/11/2015) και για την Εθνική Αντίσταση (Κυριακή 22/11/2015).

Η επική εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν ένα μεγαλειώδες γεγονός θέλησης, δύναμης κι αυτοθυσίας της νεολαίας μας που συνέβαλλε στην ενίσχυση του αντιδικτατορικού φρονήματος και του αγώνα του λαού μας στο γκρέμισμα του φασιστικού καθεστώτος και στην επάνοδο της δημοκρατίας στη χώρα μας.

Ο δυναμικός και καθοριστικός ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου έχει καταγραφεί στην ιστορική μνήμη και συνείδηση ως σύμβολο αγώνων για την προάσπιση των ανθρωπίνων  αξιών και δικαιωμάτων.
Η αυταπάρνηση των παιδιών του Πολυτεχνείου μας εμπνέει, μας εμψυχώνει, μας ενώνει και μας καθοδηγεί.

Ας τους αφιερώσουμε, λοιπόν, τη σκέψη και την καρδιά μας με τη δέσμευση ότι θα συνεχίζουμε τον αγώνα για την προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων, την εμβάθυνση της δημοκρατίας, τη διαφύλαξή της από τα φαινόμενα της ασυδοσίας και του εκφυλισμού και την προάσπιση της εθνικής μας ανεξαρτησίας.
                                                                                                                 
Η Δήμαρχος Σκύδρας
Κατερίνα Ιγνατιάδου                                                                                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.