Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014

Εγκαινιάστηκε το 9ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και Προγραμματικού Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης εγκαινίασε σήμερα, 8/10, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα το 9ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών.Το σχολείο κατασκευάστηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έχει προϋπολογισμό 3.100.000,00 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2007-2013. Είναι 6/θέσιο, ανήκει στην κατηγορία των ολοήμερων σχολείων και συμμορφώνεται με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας και λειτουργικότητας χώρων εκπαίδευσης.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Πατήρ Στέφανος Δεβρελής, Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας και εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Ιωήλ και ο Αρχιμανδρίτης Πατήρ Ιωάννης Σπυρίδης, Αρχιερατικός Επίτροπος των Γιαννιτσών. Ο Πατήρ Στέφανος στο σύντομο χαιρετισμό του μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Ιωήλ για καλή επιτυχία και καλή δύναμη στους δασκάλους και στους μαθητές.

Σε σύντομη ομιλία του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας σημείωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι διότι παραδίδουμε στην τοπική κοινωνία ένα σύγχρονο και λειτουργικό σχολικό συγκρότημα, που διασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες για την απρόσκοπτη εκτέλεση του εκπαιδευτικού έργου. Κάθε σχολική μονάδα που ανοίγει είναι ένας λόγος να είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι. Γιατί τα παιδιά μας αξίζουν την ισότιμη πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά, με κορυφαίο αυτό της παιδείας». Ακόμη, ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και αρμόδιο στον τομέα του προγραμματικού σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη, τα στελέχη και το προσωπικό των τεχνικών υπηρεσιών της Π.Κ.Μ., τον ανάδοχο του έργου, καθώς και το Δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο, που συνεργάστηκαν για την έγκαιρη υλοποίηση του έργου.

Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης αφού ανέφερε κάποια τεχνικά στοιχεία για το έργο στάθηκε στην προσπάθεια που έγινε την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο στον τομέα των σχολικών υποδομών σε όλη την Πέλλα. Υπογράμμισε, ως Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματικού Σχεδιασμού, ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει πρώτη προτεραιότητα τα έργα σχολικής στέγης στον αναπτυξιακό προγραμματισμό της νέας περιόδου και ευχήθηκε το 9ο δημοτικό να γίνει κύτταρο δημιουργικότητας, έμπνευσης και εκπαιδευτικής καινοτομίας. Τέλος, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα για τη συμβολή του, το Δήμαρχο κ. Στάμκο για τη συνεργασία και ιδιαίτερα, τη Διευθύντρια του σχολείου κα. Βαρβάρα Οσμαντζικίδου η οποία συνέβαλλε τα μέγιστα για να ολοκληρωθεί το σχολείο και να παραδοθεί σήμερα στους δασκάλους και στους μαθητές.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πέλλας κ. Βασίλης Βασιλειάδης, Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη, Μαρία Καράμπελα, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Δημοτικής Ενότητας Κύρρου κ. Κώστας Δεληγιαννίδης, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας κ. Χρήστος Πασσαλής, ο Διοικητής Ασφαλείας Γιαννιτσών Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Πέτρος Περδικάτσης, εκπρόσωπος της Στρατιωτικής Φρουράς Γιαννιτσών, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Κωνσταντίνος Κούγκας, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πέλλας κ. Χάρης Τελιανίδης και στελέχη που επέβλεψαν την κατασκευή του έργου, σχολικοί σύμβουλοι, διευθυντές άλλων σχολείων των Γιαννιτσών, εκπρόσωπος του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου δημοτικού σχολείου και γονείς των μαθητών.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη:

«Τι καλύτερο ξεκίνημα για την νέα περίοδο της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης από τα εγκαίνια ενός σχολείου;
Η νέα περίοδος διακυβέρνησης της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης ξεκινάει με τα εγκαίνια του 9ου ολοήμερου δημοτικού σχολείου Γιαννιτσών, στο Δήμο Πέλλας. Είναι ένα γεγονός που μας γεμίζει χαρά, ικανοποίηση και, κυρίως, μας δίνει ελπίδα για το μέλλον.

Κάθε χρόνο πολλές δεκάδες αγόρια και κορίτσια από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας πρωτεύουν στις πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τα παιδιά αυτά, οι μαθητές της Πέλλας, όπως και οι δάσκαλοί τους και όλοι όσοι συμμετέχουν στις εκπαιδευτικές διαδικασίες, δικαιούνται και αξίζουν άριστες εκπαιδευτικές υποδομές.

Τα εγκαίνια του 9ου ολοήμερου δημοτικού σχολείου Γιαννιτσών έρχονται να προστεθούν σε μία σειρά έργων σχολικών υποδομών που ολοκληρώσαμε την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο, όπως το 4ο ολοήμερο νηπιαγωγείο στην Έδεσσα και το 2ο Δημοτικό Σχολείο της Αριδαίας.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσα στις δύσκολες συνθήκες που εξακολουθεί να βιώνει η ελληνική κοινωνία, είμαστε αισιόδοξοι. Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι καθώς στηρίζουμε τις δράσεις μας σ’ έναν μακροπρόθεσμο στρατηγικό, δημοκρατικό προγραμματισμό. Με τη συμβολή και συνεργασία όλων μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες του νέου ΕΣΠΑ, του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης με χρονικό ορίζοντα που φτάνει έως το 2020 και να προχωρήσουμε και σε άλλα έργα σχολικών υποδομών. Εξάλλου, ως υπεύθυνος Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι εκπαιδευτικές υποδομές βρίσκονται στην πρώτη θέση του αναπτυξιακού μας προγράμματος. Γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι ότι δεν νοείται Ανάπτυξη χωρίς πολιτισμό και παιδεία. Απάντηση στην κρίση δίνει η Παιδεία.

Το 9ο ολοήμερο δημοτικό σχολείο που εγκαινιάζουμε σήμερα στην πόλη των Γιαννιτσών είναι ένα σύγχρονο διδακτήριο που αναπτύσσεται σε δύο ορόφους. Διαθέτει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, άνετη αυλή και βοηθητικούς χώρους για εργαστήρια, βιβλιοθήκη, πληροφορική και αισθητική αγωγή.

Κατασκευάσαμε ένα σχολείο που υποστηρίζει τη δημιουργικότητα των μαθητών και εκπαιδευτικών και διευκολύνει τον διάλογο και τη συνεργασία με την τοπική κοινωνία.

Δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για ένα σχολείο με ανοικτούς ορίζοντες και σημαντική συμβολή στη γνώση, στην έρευνα και στον τοπικό πολιτισμό.

Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ και η χρηματοδότηση προέρχονταν από το ΕΣΠΑ. Η υλοποίηση του έργου ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2012. Ήταν από τα πρώτα έργα που εντάξαμε στον προγραμματισμό μας, την πρώτη περίοδο της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Εργαστήκαμε σε στενή συνεργασία με το Δήμο Πέλλας και τον Δήμαρχο τον οποίο ευχαριστώ. Οι εργασίες κατασκευής διήρκησαν δύο χρόνια και δύο μήνες, με μία μικρή παράταση που δώσαμε για τη διασφάλιση των υψηλών προδιαγραφών κατασκευής και λειτουργικότητας των χώρων.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία και τη συμμετοχή σας στα εγκαίνια. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργάστηκαν με την Περιφέρεια για να μπορέσουμε σήμερα να πραγματοποιήσουμε τα εγκαίνια του σχολείου. Το Δήμο Πέλλας, τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, τον Ανάδοχο του έργου και, φυσικά, τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα.

Οφείλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω δημόσια για τη συνεργασία που είχαμε τη Διευθύντρια του Σχολείου κα. Βαρβάρα Οσμαντζικίδου, τους δασκάλους, καθώς και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Ήταν από τους πρώτους πολίτες που με συνάντησαν πολλές φορές στο γραφείο μου, αμέσως μετά από την ανάληψη των καθηκόντων μου, κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας μου.

Παρουσίασαν τεκμηριωμένα την ανάγκη για την κατασκευή του σχολείου και η επιμονή και οι παραινέσεις τους είχαν έναν καταλυτικό ρόλο ώστε να κινήσω γρήγορα όλες τις διαδικασίες για την ένταξη του σχολείου στο ΕΣΠΑ και την υλοποίησή του σε χρόνο ρεκόρ για δημόσια έργα.

Εύχομαι το 9ο δημοτικό σχολείο, ένα σύγχρονο σχολείο με μοντέρνο σχεδιασμό, που εγκαινιάζουμε σήμερα  στην πόλη των Γιαννιτσών, να συμβάλλει στην προσωπική και γνωστική ανάπτυξη των μαθητών. Να αποτελέσει ένα κύτταρο δημιουργικότητας, έμπνευσης και εκπαιδευτικής καινοτομίας. Εύχομαι το σχολείο αυτό να είναι τυχερό και να γίνει πρότυπο για τα άλλα σχολεία, με τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που θα αναπτύξει με τους εμπνευσμένους δασκάλους τους και τους άξιους μαθητές του.

Εύχομαι σε όλους υγεία και δύναμη, ώστε να προχωρήσουμε με αισιοδοξία, βελτιώνοντας συνεχώς τις προοπτικές και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Περιφέρειας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.