Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Mήνυμα Προέδρου ΤΟ.ΣΥ.Νέων Δήμου Έδεσσας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Έδεσσας, Αντώνης Μπουρδάνης, στο μήνυμα του, αναφέρει τα εξής:




΄΄ Ξεκινά άλλη μια καινούρια σχολική χρονιά. Τα τελευταία χρόνια ειδικότερα, αντί να μιλούμε αισιόδοξα για τα σχολεία, κάθε φορά ερχόμαστε να ανακαλύψουμε και κάτι διαφορετικό για τα προβλήματα που το στοιχειώνουν . Την μια φορά ήταν η έλλειψη στα βιβλία, την άλλη η έλλειψη κονδυλίων που θα συνέδραμαν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων στην λειτουργία τους και τώρα για τις γνωστές πλέον, ανακατατάξεις, που και πάλι δημιουργούν προβλήματα στο έμψυχο δυναμικό της εκπαίδευσης, αλλά και στους ίδιους τους μαθητές, που βαρέθηκαν όλα αυτά τα χρόνια να αποτελούν τον βασικό πυλώνα στα πειράματα μιας δήθεν μεταρρυθμιστικής πολιτικής στην Παιδεία, που δεν οδηγεί πουθενά.

Όλες αυτές οι ελλείψεις, αναμενόμενα δημιουργούν έλλειψη και στο τομέα της γνώσης. Υπάρχει όμως, και το άλλο ζητούμενο, για το οποίο, δυστυχώς, δεν μιλάει κανείς. Τι μπορεί να παράγει μια γνώση, έστω και ελλιπής, όταν εκ των προτέρων είναι γνωστό ότι δεν οδηγεί πουθενά;

Γιατί, για να είναι αποτελεσματική, θα πρέπει να συνδέεται άμεσα με την αγορά εργασίας, που στις μέρες μας ειδικότερα, αποτελεί ‘’όνειρο θερινής νυκτός’’ για τους νέους.

Το σύστημα πάσχει, γιατί πάσχει από μια καθαρή εφαρμοσμένη πολιτική στον χώρο της Παιδείας, που μπορεί να προσφέρει μόνιμες και σταθερές λύσεις.

Όσοι διοικούν αυτόν τον τόπο, θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι η Παιδεία δεν είναι ‘’πεδίον δόξης λαμπρόν’’ για τους ίδιους, αλλά χώρος παραγωγής ανθρώπινου δυναμικού, που μπορεί άμεσα να προσφέρει στην κοινωνία.

 Εξάλλου, η ίδια η κοινωνία χρειάζεται αυτό το δυναμικό, στο πλαίσιο της διαρκούς ανανέωσης της, αλλά και της ικανοποίησης του ίδιου του δυναμικού για διαρκή προσφορά, που περιέχει μέσα της την ηθική αλλά και την υλική ανταμοιβή.

Οι καιροί είναι δύσκολοι, και θα συνεχίσουν να είναι έτσι. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να μείνουμε κάπου εδώ. Πρέπει να συνεχίσουμε, για να αποδείξουμε σε όλους ότι μπορούμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα.

Μπορούμε να γίνουμε εμείς αυτοί που θα κάνουν την διαφορά στο σχολείο και έξω στον κόσμο.

Να γίνουμε μαθητές σκεφτόμενοι και όχι κατευθυνόμενοι, να γίνουμε ενεργοί πολίτες για τον κόσμο και για μας και όχι ελεγχόμενοι, στις  ορέξεις αυτών  που μιλούν για τα παιδιά και την Παιδεία όταν τα χρειάζονται και τα ξεχνούν όταν κυβερνούν.

Καλή σχολική Χρονιά, όσο καλή μπορεί να γίνει, σε όλους.’’



Ο Πρόεδρος
ΤΟ.ΣΥ.Ν Δήμου Έδεσσας

Αντώνης Μπουρδάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.