Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Μήνυμα Δημάρχου Σκύδρας Γ.Χοϊδη για τη νέα σχολική χρονιά

Ο χρόνος φαίνεται να περνάει γρήγορα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Έτσι , βρισκόμαστε πάλι στην αφετηρία και στο καλωσόρισμα ενός νέου σχολικού έτους , εν μέσω , δυστυχώς, μιας ύφεσης που καταδυναστεύει τις ζωές και τον τόπο μας ,
Θυμίζω ότι στην αντίστοιχη περσινή χρονική στιγμή είχαμε επισημάνει τα εξής :


<< Η επίκληση της οικονομικής κρίσης δεν μπορεί ν ΄αποτελέσει τη δικαιολογία ώστε το κράτος , αυτό κυρίως , να μην είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα >> .

Ωστόσο ,και φέτος, η πολιτεία καταφθάνει στο ραντεβού της με την εκπαίδευση ασθμαίνοντας και με αρκετές εκκρεμότητες ή προτεινόμενες λύσεις της τελευταίας στιγμής , όπως είναι οι ελλειμματικές χρηματοδοτήσεις , η υστέρηση στη λύση του προβλήματος των καθαριστριών των σχολείων και η εφαρμογή των οριζόντιων μέτρων κινητικότητας και διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών που βλάπτουν , αντί να θεραπεύουν , το σύνολο της παιδείας και της κοινωνίας μας κατ ΄επέκταση .

Πέρσι , διανύσαμε μια οδυνηρή , ομολογουμένως , χρονιά που την χαρακτήρισαν γεγονότα , όπως ήταν η έλλειψη χρηματοδοτικών πόρων για τη θέρμανση των σχολικών αιθουσών , την κάλυψη εξοπλισμού , τις επισκευές και τις συντηρήσεις των σχολικών κτηρίων . Η πολιτεία , λοιπόν , πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων ώστε η νέα εκπαιδευτική χρονιά να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί ομαλά .

Όχι , εκπτώσεις στην παιδεία . Όχι , ακραίες και εν θερμώ αποφάσεις και μέτρα . Απαιτείται σύνεση , συναίνεση και ψυχραιμία για την επίλυση των όποιων προβλημάτων , και προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούμε και θα συμπράξουμε ως Δήμος Σκύδρας . Αισιοδοξώντας ότι έστω και αργοπορημένα οι ιθύνοντες θα σκύψουν πάνω από τα προβλήματα και θα δώσουν άμεσα τις δέουσες λύσεις ,

Εύχομαι , ( εκ μέρους κι όλων των αιρετών και των στελεχών του Δήμου μας ) , στη μαθητική νεολαία , στους εκπαιδευτικούς , στους γονείς , στα στελέχη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , όπως και στις σχολικές επιτροπές , πρόοδο , δύναμη και καλή σχολική χρονιά .

Ο Δήμαρχος Σκύδρας Γιώργος Χοϊδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.