Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013

Σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες προσανατολίζεται η ΟΛΜΕ

Σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες στα γυμνάσια και τα λύκεια από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, 5 ημέρες μετά τον αγιασμό δηλαδή, προσανατολίζεται η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).Οι γενικές συνελεύσεις που είχαν προγραμματιστεί γι' αυτή την εβδομάδα έχουν ολοκληρωθεί στις 67 από τις 88 συνολικά τοπικές ενώσεις καθηγητών (ΕΛΜΕ). Τα έως τώρα αποτελέσματα δείχνουν ότι 60 ΕΛΜΕ είναι υπέρ των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών (δηλαδή 5ήμερη απεργία και μετά επανεκτίμηση της κατάστασης για συνέχιση) από τις 16 του μηνός, 6 είναι υπέρ 48ωρης απεργίας ενώ υπήρξε και ένα λευκό.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αποτέλεσμα δεν αναμένεται να αλλάξει σημαντικά αφού ο αριθμός των ψήφων που απομένουν είναι μικρός. Η τελική απόφαση πάντως - που όπως όλα δείχνουν θα είναι η 5ήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες - αναμένεται να ληφθεί τη Δευτέρα στη γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΛΜΕ εκτός από τις απεργιακές κινητοποιήσεις που ετοιμάζει, αντιδρώντας στη διαθεσιμότητα και το νομοσχέδιο για το νέο λύκειο, έχει προγραμματίσει και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Η πρώτη είναι απόψε στις 7 στο Σύνταγμα με την παράλληλη πραγματοποίηση δρώμενων από εκπαιδευτικούς και η δεύτερη το απόγευμα της Τρίτης, ημέρα ψήφισης του σχεδίου νόμου για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.